tisdag 29 april 2014

Låt tiggarna vara!

Nu bor de mitt i Stockholm och omkringboende ringer och klagar. Låt dem vara! Jag tycker absolut att vi ska låta alla som vill tigga och dessutom bo var de vill. Jag har skrivit om detta tidigare på SVT Debatt, om vilka hjältar dessa är som tar sig ända hit till Sverige och lever så uselt.

Många svenskar är också hemlösa och lever på gatan i Spanien och i Thailand. Nu ska ett hus eller en lägenhet köpas in för dessa i Bangkok så de kan få ett mål mat eller duscha. Det är svenska kyrkan som står bakom detta. En del pensionärer råkar illa ut ifall de hamnar på sjukhus. Också ungdomar kan göra det när de festar hårt. Eva, 54 år, gjorde det som skaffade fem barn med en spansk man.
I Thailand finns också fattiga svenskar.
Pengarna räcker längre där.

Hur ska man gradera elände? Är det mindre synd om en svensk som råkar ut för en olycka i Thailand än en rom som bor under broarna i Stockholm? Är det inte tråkigt med fattiga svenska pensionärer i Spanien? Det finns alltid människor som behöver hjälp och även svenskar kan råka illa ut när det är fri rörlighet. Det är bra att det finns frivilliga som hjälper till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar