lördag 31 mars 2012

Det blir ingen skillnad

Inte vill socialdemokraterna återreglera marknaden och inte vill de säga upp avtalet med Saudiarabien. Nä, det blir ingen större skillnad om de får makten 2014.

Sverige kommer att lunka på med samma förändringar som borgarna har genomfört, för det var ungefär desamma som Göran Persson höll på att genomföra när han fick avgå.

Det finns en övertro på frälsare i vårt land. Kanske för att vi inte längre går i kyrkan så mycket, men frälsarna är i politiken ganska realpolitiska och tur är väl det.

Det var Håkan Juholt som var radikal och kastade sig mellan förslagen om att reglera mobilmarknaden, elmarknaden, järnvägar och apoteken. Men Stefan Löfven härskar genom tystnad mest, i gammal fin manlig stil.

Han har inte något behov av att uttala sig i pressen dagligen. Det är rätt. Genom att vara tyst om det mesta så kan väljarna projicera sina behov på honom.

Dock tycker han att elmarknaden behöver konkurrensutsättas. Tre stor aktörer behärskar den.

Har ni hört någon låta mer som en borgare? Jag tycker det är utmärkt.

Göran Greider är emot detta med avtalet med Saudiarabien och kräver en bredare debatt.

4 kommentarer:

  1. I princip är vänstern nu död i Sverige. Det ryckte till i vänsterbenet lite under Juholt. Men nu går (s) åt höger. Det händer stora saker. (s) anpassar sig till samhällsutvecklingen och nyktrar till på område efter område. Katederundervisning i skolan är heller inte fel längre. Det finns hopp om Sverige. De 80% av befolkningen som vill sköta sitt och inte vill ha höga skatter och en massa statliga ambitioner får till slut sitt samhälle. Samhället är summan av alla de privata projekten som pågår i det civila samhället utanför den politiska sfären. Och alla vill ha en hygglig välfärd att falla tillbaka på vid sjukdom och arbetslöshet. Men välfärden ska inte vara alltings mål och mening. Som vänstern tycker.

    SvaraRadera
  2. Löttinge: På 50-talet hade Sverige mindre offentlig sektor än USA och lägre marginalskatter... tänk så det har gått. Jag minns min mammas kafé på 60-talet, hon betalade ett par procent i oms... en tillfällig skatt sa finansminister Sträng. Vår BNP består till nästan hälften av skatter. I USA är det kring en fjärdedel.

    SvaraRadera
  3. Ja stora saker händer nu i svensk politik. Jag kan bara tycka att det är märkligt tyst från många håll nu när (s) går åt höger under Löfve´n och även går fram kraftigt i opinionen. Många inom (s)-partivänstern kan nog inte glädjas med partiet. Tänk om vänsterflanken i (s) plus (v) inte utgör stort mer än 14-18 % av väljarkåren. Det skulle kunna betyda att vänstern marginaliseras efterhand och trycks bort från mainstreammedia där den alltjämt är välrepresenterad. Men jag kan också tycka att DN dämpat ner sina kulturradikala kolumnister sista tiden. Det är nu väldigt glest mellan de kulturradikala inslagen.

    SvaraRadera
  4. löttinge: Nä så lite röster får dom inte... då måste något hända, att dom återigen gör bort sig, det finns inte på kartan. Mitt tips är är sossarna och mp får så många röster i valet att de kan regera tillsammans om de vill. De unga gillar mp.

    SvaraRadera