fredag 2 mars 2012

Vår galna värld

En 23-årig man hade tänkt att döda ett dagisbarn, men skrev om det på Flashback (läs här). De som läste tyckte han skulle begå självmord istället, alternativt prata med psykolog, men någon tog kontakt med honom och fick veta vem han var och anmälde honom till polisen.

Polisen har nu tagit hand om honom och han är misstänkt för förberedelse till mord. Eftersom han hade tvångstankar ville han bli tvångsomhändertagen, men det fick han inte. Vi har risig tillsyn av människor som mår dåligt.

Han berättar själv på Flashback att han hade tänkt att döda en medpatient, men när han kom in i hennes rum, för att göra detta så satt hon med psalmboken uppslagen och sjöng Pärleporten, så då kom han av sig. Riktig änglavakt där alltså!

Stort tack till den på Flashback, som insåg allvaret och hjälpte både mannen och det tilltänkta mordoffret! Han skrev själv att han hade pratat högljutt om detta både med vårdpersonal (han var på en öppen avdelning) och med polis, men ingen tog honom på allvar. Bedrövligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar