fredag 16 mars 2012

En pågående berättelse

UPPDATERAT
Med Herculesplanet är det som med den berömda Schrödingers kvantkatt. Ingen vet förrän lådan öppnas om den är död eller inte.

De fem som försvann i går kan vara i livet eller inte. Någon måste hitta planet och ta reda på det. Och vare sig planet är begravt i snön eller inte, så måste det återfinnas och människorna föras hem igen. Levande eller döda.

Som anhörig ger man naturligtvis aldrig upp hoppet förrän det är bekräftat med fakta att någon är död. Det är därför, som en del absolut måste se den döda kroppen, för att begripa att den verkligen är det. Då finns det ingen tvekan längre, inga fantasier kan ta bort bilden av en död människa. Det är så uppenbart att den inte längre finns där.

Vädret är fortfarande hårt i fjällen, men sökandet pågår ändå. Dock inte med risk för andras liv. Det är det inte värt. Det är fyra män och en kvinna, som saknas. Alla officerare från Norge. Kanske borde man inte ha haft den där militära övningen när vädret var så dåligt. Det är lätt att vara efterklok.
17:25
Ett orange föremål har siktats vid Kebnekajses sydtopp, men det går fortfarande inte att landa. Alldeles nyss lyfte en räddningshelikopter från Nikkaluokta och omkring etthundra man finns på marken. Snart blir det dock mörkt igen, solen går ned strax. Också i morgon kan det vara dålig sikt. Temperaturen har varit mellan minus fem och tio grader.
17.3.2012
Man fann i går kväll metalldelar och isolering från flygplanet, som luktade flygbensin (fotogen). I dag borde man kunna finna fler delar och själva flygplanet. Men ingen vill ännu säga något särskilt från räddningstjänsten. Dock syntes det på den informationsman, som stod i TV alldeles nyss att detta är förlorade "kollegor", som han kallade dem. En grupp turister hörde också en kraftig smäll i torsdags, men kunde inte se något.
9.41
Enligt FLASH så har nu vraket hittats.
13.12.2012
Snart kommer man att veta orsaken till haveriet. De visste inte att de flög rakt in i berget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar