torsdag 1 mars 2012

Vad hände Håkan Ingerwald?

UPPDATERAT
Han försvann på måndagmorgonen från sitt hem i Växjö och hittades i går kväll vid halvåttatiden, gående i Påskallavik. Han vad skadad utan skor, bakbunden med silvertejp och fördes till sjukhus i Kalmar.

Håkan Ingerwald, 58 år, försvann från sitt hem på morgonen med kaffet och frukosten stående på bordet, morgontidningen låg på uppfarten och det fanns blod på trappen. Hans tofflor låg på marken någon meter från varandra.

En hantverkare, som var i källaren och jobbade, Daniel Vasuianu, 41, upptäckte att han inte var där. Han svarade inte heller i mobilen. När han ringde till hustrun så trodde hon att han låg och sov fortfarande. Det gjorde han inte.

När hantverkaren hade letat igenom hela huset så kvarstod mysteriet. Familjen polisanmälde försvinnandet och i går kväll kom Håkan Ingerwald gående på en gata i Påskallavik, skadad och omtöcknad och en familj ringde polis och ambulans.

Håkan Ingerwald har själv sagt till polisen att han har blivit bortförd. Men av vem? Ingen är misstänkt för brottet och ingen gripen.

Han har varit fallskärmsjägare och gjort tjänst som FN-soldat i Sinai på 70-talet. Hans bror Bengt säger att Håkan inte har några fiender eller att det finns några, som har anledning att vara arga på honom eller den firma de driver tillsammans. Detta aktiebolag är registrerat på broder Bengt och är alltså hans bolag.  Håkan har en enskild firma för djuruppfödning, som aldrig har registrerats för F-skatt.

Det är en riktig upptakt till en deckare, men eftersom det här är verkligheten, så kanske vi få veta vad som hände i dag, när polisen håller presskonferens klockan 14.

Hans gamla mamma Alice är naturligtvis glad att hennes pojke har kommit till rätta. Hon är 88 år och såg det värsta framför sig. Han var helt slut och nedkyld, men vid liv. Han hade blivit dumpad i skogen, sade han.
14.15
Polisen säger att han har förts bort med tvång i en större skåpbil av flera personer. Detta hände måndag morgon vid 5-tiden när han skulle hämta tidningen. Han fick ögonbindel och såg ingenting. Han har lindriga skador, men vet inte var han har varit. Han har lämnat en berättelse, men polisen vill inte lämna ut några detaljer. Motivet är fortfarande en gåta. Inga är misstänkta. Människorov är fortfarande brottet. 
Han kunde inte lämna något signalement på gärningsmännen. Polisen kommenterar inte om det finns någon hotbild eller vad det finns för säkerhetsåtgärder runt Håkan Ingerwald. Han är utskriven från sjukhuset i dag torsdag. Polisen har inte kommit så långt, bara gjort ett första förhör.
De vill heller inte kommentera om det har framförts krav på lösen till Håkan Ingerwald eller hans anhöriga.
Frågan kvarstår om någon har betalat en lösensumma för honom och ifall hans kidnappare har dumpat honom sedan de fått den och sedan försvunnit. Kanske utomlands.
18:48
Håkan Ingerwald har lämnat en förklaring till polisen om varför han fördes bort, men polisen håller den hemlig så länge. Familjen nekar till att någon lösensumma har betalts ut. Brodern kan inte se att det finns något han känner till, som kan ha förorsakat detta. Kanske finns lösningen i den kameraövervakning av villan, som Håkan Ingerwald har.
3 mars 2012
Nä det var ingen kidnappning alls, utan Håkan Ingerwald hade gett sig av själv och cyklat omkring i skogen och övernattat där. Så säger han nu. Tror vi på det? Vad var i så fall motivet? Självmord? Verkar en smula krångligt. Ljuger han av rädsla? Vad är det som har hänt? Och om det är sant hur konstig är då inte denna gubbe? Mysterier i Växjö. Smålänningar är lite egna. Enligt min erfarenhet. Och vad vet han då om Palmemordet? En av hans anhöriga kom ihåg att han hade sagt att om något hände honom, så hade det med Palmemordet att göra. Det blir bättre och bättre.

2 kommentarer:

  1. Ja, denna historia är synnerligen märklig....

    SvaraRadera
  2. Lina: Det nästa vi får höra är väl att han blev bortförd av ett ufo... ;)

    SvaraRadera