söndag 11 mars 2012

Barn importeras till övergrepp

En 47-årig man, som tidigare varit våldsam och utfört övergrepp på barn - och är dömd för det - är fri att importera fler fruar och styvbarn att ge sig på.

Det går inte att sätta barnets bästa först. Svenska kvinnor skyddas inte mot att gifta sig med män som begår övergrepp, så varför ska vi skydda utländska? Det säger Migrationsöverdomstolen.

Om förhållandet upphör inom två år kan kvinnan skickas tillbaka. Nu utreder regeringen huruvida det går att skydda dessa kvinnor och barn bättre.

Det är svårt att skydda barn och det hjälper heller inte med kontaktfamiljer. Ett barn som har haft kontaktfamilj löper lika stor risk att råka illa ut senare i livet. Ju längre de fått hjälp desto större risk verkar det.

Ja jag undrar hur det har gått för "våra" barn. De som vi hade hand om under något år vardera - på någon eller ett par helger i månaden - för att avlasta de ensamstående mammorna. Några kom från en romsk familj och ett par andra från en familj från Afrika.

Nu pratas det om att de behöver hjälp med läsning och matematik. Märkligt. För mig har det alltid framstått som att problemet var frånvaron av en ordentlig pappa. Och en släkt som kunde avlasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar