tisdag 6 mars 2012

Hjälper Sverige Saudiarabien?

UPPDATERAT
Vapenfabrik i Saudiarabien? Jag vet inte vad jag ska tro. Nuförtiden litar jag inte ens på Ekot. Än så länge är uppgifterna ganska vaga. Det talas om att ett företag är inblandat i att bygga en vapenfabrik i öknen.

Och att regeringen och försvarets forskningsinstitut har vetat om detta. Jaha? Vad mera? Det låter inte så sensationellt tycker jag, men Ekot är förstås ute efter regeringen. Det kan jag förstå.

De vill som många andra journalister svärta ned denna regering. Problemet är väl endast att också socialdemokraterna gillar vapen. Vi har en lång tradition av att framställa vapen i vårt land. För vi har så länge sett länderna österut som fiender.

Naturligtvis ska vi inte samarbeta med Saudiarabien om vapen. Det är självklart. Jag ser fram emot hur denna "affär" utvecklas. Har journalisterna äntligen lyckats få regeringen inklämd i ett hörn?

Här har jag tidigare skrivit om Saudiarabien. Kvinnor har ännu inte rösträtt där. Och de har fått medalj av oss.
7.3.2012
Här säger regeringen att det inte finns någon vapenfabrik, att det inte ska byggas någon och att det inte heller ska framställas några missiler eller robotar i någon sådan fabrik.
8.3.2012
Jaha ja det var som jag trodde. Alla partier var informerade om "vapenfabriksbygge". Men ingen har reagerat tidigare. Sverige har alltid hukat för rika länder. Det gjorde vi också för Tyskland och Hitler. Inget har hänt sedan andra världskriget. Det gäller att hålla sig väl med länder, som kanske blir stormakter.

3 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om att man inte vet vad man ska tro, och även som du undrar jag hur denna affär skall utvecklas.

    SvaraRadera
  2. Kerstin: jo kanske är det äntligen så att journalisterna har hittat nåt. Annars har det varit klent på den kanten. Märks att det inte finns så många anställda som har råd och tid att gräva.

    SvaraRadera
  3. I gengäld får vi ju salafistiska moskéer helt gratis! Så vi kanske ska vara tacksamma?

    SvaraRadera