lördag 24 mars 2012

Janos Dancso har lurat oss

Han har fått ersättning, som senildement sedan mitten på 90-talet, då han första gången fick ett läkarintyg på att han var sjuk.

Hans dotter Florida Stojkova har hjälpt honom med bedrägeriet som personlig assistent. Hon är född 1984. Hon sitter häktad sedan några dagar. En son Robert bor också med honom i Malmö, född 1978.

Familjen har fått ut omkring 75 000 i månaden för att ta hand om den "senildemente". Och detta hade väl aldrig uppdagats om det inte hade varit så att han körde bil. Och åkte fast tre gånger för fortkörning och fick böter. Hur kan en senildement ens ha körkort? 

Denne Janos Dancso är född 1945, något halvår äldre än jag. Han är medborgare i Slovakien.

Det är otroligt att inte de sociala myndigheterna har fattat misstankar tidigare. Åklagaren vill ha tillbaka kring sex miljoner kronor. Bedrägeriet sträcker sig långt tillbaka, men pengarna kan enbart krävas tillbaka från år 2002.

Målet i Malmö tingsrätt har nr B 2501-12. Åtal ska vara väckt senast den 28 mars 2012. Mannen sitter häktad. Kvarstad på hans egendom är begärd.

2 kommentarer:

 1. Ann Helena
  jag har bara en sak att säga
  jag orkar inte mer, jag skiter i det här
  man kan inte lite på myndigheter längre
  dom har noll koll,
  dom är ängsliga, rädda göra fel,
  som sagt, jag bryr mig inte mer.

  SvaraRadera
 2. mullis: Måste dock påpekas... när det går till domstol. Har varit rätt många fall i södra, sydvästra och sydöstra Sverige av sådana här vansinnesbedrägerier. Men du har rätt i att det är känsligare att ifrågasätta människor kommande utifrån. De kan få skadestånd av DO.

  Här har jag skrivit om summan av dessa brott, som beräknas uppgå till en miljard. Fast det är väl en skitsak, blir bara en tusenlapp per person i Sverige. Har vi väl råd med? ;)

  http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2011/10/fusk-for-en-miljard.html

  SvaraRadera