måndag 12 mars 2012

Anja Pärson slutar

Det känns bra. Hon borde nog ha gjort det redan förra säsongen. Anja har hållit på sedan 1998 och jag minns henne från början och trodde inte hon skulle bli något, men det blev hon.

Men nu räcker det. Kroppen håller inte längre än den gör och det finns alltid nya förmågor som står på tur. Det har varit besvikelse att se hennes rundnätta figur köra ur eller komma långt efter. När hon nu vann så mycket.

Hon är 30 år och har ett långt liv framför sig. Anja Pärson kan säkert bli expertkommentator. Hon är bra på att prata. Hon säger att hon kommer att fortsätta sin politiska karriär inom Internationella skidförbundet.

Alla tidningar och TV har denna nyhet, men på DN sover dom fortfarande. Märkligt. Också Sveriges Radio kom loss för några minuter sedan. Nu tog dom in TT-nyheten på DN (8:35 notis) . Anja Pärson själv måste ha snuvat DN och gett allt till Svd, som har en lång och utförlig redogörelse.

Hon fick ju Svenskans guldmedalj två år i rad 2006-2007. Och då kunde hon nu ge något tillbaka. Hon är den enda som har fått det.

1 kommentar: