onsdag 21 mars 2012

Mohammed 23 år sköt barnen

UPPDATERAD
Han är belägrad just nu av polis i Toulouse, Frankrike. Han pratar en massa med polisen om att han skulle hämnas palestinska barn. Han är ursprungligen från Algeriet och är med i al Qaida, fransk medborgare, som har hälsat på i terroristland.

Han är också misstänkt för att ha dödat två soldater och säger sig vilja hämnas på Frankrike för att de har intervenerat utomlands. Hans mamma säger sig inte ha något inflytande över sonen och kan inte medla och polisen har tagit hans bror. Två poliser skottskadades när detta hände, en i knäet och en i axeln. Skyttens flickvän är också i förvar hos polisen.

Polisen planerar nu att storma huset, där mannen finns. Det var ip-adressen funnen hos hans bror, som gjorde att de kunde veta var skytten fanns i går. Han har umgåtts med salafister, bokstavstroende muhammedaner. Och han har besökt Afghanistan och Pakistan.
8:56
Skytten har pistoler och en kalashnikov. Han är salafist och får precis som de som ingick i 11 september-attacken, dricka och ha sex eftersom han ingår i jihad, det heliga kriget. Då upphör alla förbud som annars finns i islam. Han kan ha framstått som en vanlig fransman. Skytten blev anhållen i Afghanistan redan 2006.
9:08
Den misstänkte har kastat ut en pistol genom ett fönster, men han har fler vapen. Och stora moskéns imamer i Paris säger att alla muslimer inte ska misstänkas vara terrorister. Enligt dem så är 99.9 procent av muslimerna laglydiga medborgare. Ja, det vore i så fall världens mest laglydiga folk.
9:57 
Mannen heter Mohammed Merah och nu sätts all kraft in från de religiösa in på att minska skadan. Personen och al Qaida har ingenting med religionen att göra säger de. Islam är helt enkelt en av religionerna i Frankrike. Det hela har nu blivit en politisk affär och inte en polishistoria. Så det gäller att ta denne man levande och ställa honom inför rätta. Inrikesministern har sagt att skytten ska ge upp i eftermiddag.
11:09
Inrikesministern säger att samtalen mellan den misstänkte och förhandlarna har avbrutits. Han säger också att den misstänkte har följts och övervakats under flera år, men att ingenting visade att han tänkte begå något brott.
11:27
Skytten ringde France 24, en TV-kanal under morgonen och sade att han var också var motiverad till hämnd för att president Sarkozy förbjöd burkan i Frankrike. I Frankrike finns omkring en halv miljon judar och 5-6 miljoner muslimer. Siffrorna är osäkra. Offren för skytten begravs i dag i Israel och där säger man att det inte längre är säkert för judar i Frankrike.
12:11
Skytten har suttit i fängelse i Kandahar, näst största stad i Afghanistan, men har rymt därifrån 2008 med hjälp av talibaner. Hans familj är i förvar, två bröder och två systrar plus mamma.
14:24
Mohammed Merah är nu i polisens förvar, sade det, men det verkar ha varit ett rykte säger tidningen Le Figaro och det stämmer inte. Terroristen är alltså inte gripen.
15:04
Hos skyttens bror ska explosiva ämnen ha hittats i hans bil. Inrikesministern dementerar att skytten är gripen.
15:43
President Sarkozy har anlänt till platsen, men ännu ej sagt något. Skytten hade planer på att döda ännu fler i morse. Detta har nu förhindrats.
17:22
Den misstänkte ska ge upp "sent i kväll" säger han. Det är nog inte att lita på. Han hade tänkt att skjuta en soldat till i morse och ett par poliser. Han ljuger nog friskt för att skaffa sig mer tid. Varför då? Skoj att låtsas ha Frankrike och polisen i sin hand. Att styra världen en smula. Han får ju onekligen all uppmärksamhet han kan önska sig.
20:39
Försvarsministern i Frankrike säger att de vill ta mannen levande för att ställa honom inför rätta och få veta hans bevekelsegrunder. Han tror att detta kan mycket väl ta hela natten, men inte dagar, för det finns en utmattningsgräns.
22.3.2012 00:45
Explosioner har hörts vid huset. Franske inrikesministern säger att det var för att skrämma gärningsmannen. Ingen attack är inledd.
6:20
Flera explosioner har hörts, men inte något mer har hänt. Hur länge kan en terrorist vara vaken?

12 kommentarer:

 1. mohammed, men han är ju nazist enligt DN,
  nu hoppades dom väl för mycket

  SvaraRadera
 2. Mullis: Du menar det här http://www.dn.se/nyheter/varlden/nazistiska-ex-soldater-misstanks

  SvaraRadera
 3. Fel adress. Mohammed skulle ha hämnats på Hamas som använder palestinska barn som sköldar.

  SvaraRadera
 4. ja, jag tycker dom tar chansen, eller har jag fel

  SvaraRadera
 5. mullis: nä det var en lång och utförlig artikel kan man väl säga...

  SvaraRadera
 6. Konflikten Israel-Palestina är svår om inte omöjlig att lösa men i konflikten Israel-Hamas är det alldeles uppenbart vilken sida en normalt funtad människa måste välja. Hamas är en terrororganisation som med berått mod och total likgiltighet gentemot det övriga palestinska folket offrar civila som kanonmat för israeliska angrepp, allt för att driva upp de civila dödstalen och därmed få sympatier i media. Det finns gott om nyhetsklipp där Hamas terrorister samlar upp folk för att använda som mänskliga skölder (läs kanonmat). De plockar helt sonika upp palestinier barn som vuxan, kvinnor som män och posterar dem utanför eller i byggnader de vet att Israel kommer slå till mot. Resultatet blir att Israelisk eld mot Hamas kräver mer civila dödsoffer än vad som annars skulle ske.

  SvaraRadera
 7. Joshua: Denna konflikt kan tänkas pågå i evigheter. Kan du se något slut på den?

  SvaraRadera
 8. Inte blir det fred i alla fal om Israel “avslutar ockupationen”. År 2005 gjorde Israel slag i saken och rev alla bosättningar i Gazaremsan och drog alla trupper därifrån. Det skulle bli frid och fröjd. Men det blev allt annat än frid och fröjd… Sedan dess har tusentals raketer och granater skjutits från Gazaremsan in i södra Israel, med tio judiska dödsoffer som följd. Sedan Israels grundande har 20 000 judiska israeler stupat i krig eller mördats av sina arabiska grannar. Det enda som leder till fred är ett seriöst palestinsk och arabiskt erkännade av Israels existens. Och fredligt samarbete i alla områden mellan arabiska länder, palestinier och Israel. Sedan när en sådan tillstånd råder, ungefär som mellan Sverige och Norge, kan palestinierna skpa och bygga upp ett eget land med bättre levnadsstandard än nu. Och det kan då ske genom handel och ömsesidig respekt. Det kommer dock att dröja ett par generationer. Minst. Tyvärr.

  SvaraRadera
 9. Joshua: Okej hoppas du inte blir sannspådd, Gud kan väl hjälpa till? Obs ironi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud gillar nog ironi. I alla fall hans son som var jude. Det är kristna evangelister som har sensurerat bort Jesus´alla roliga och sarkastiska judiska kommentarer ur Nya Testamentet, som tex "Gud förlåter oss eftersom det är hans jobb". Men God hjälper den som hjälper sig själv. Det är därför vi har fått den fria viljan av honom.

   Radera
 10. Joshua: Vi kan nog bli vänner... :) jag brukar kalla det där det innersta i mig själv eller källan eller universum eller kanske den organiserande principen bakom formens framväxt. ;)

  SvaraRadera