fredag 30 mars 2012

Jovisst håller det

Klart att äldre kvinnor passar ihop med yngre män. Självklart. Men det är väl beroende på som i alla förhållanden. I mitt eget förhållande har vi alltid varit yngre och äldre. Sedan snart trettio år. Det har gått bra.

Men det förutsätter naturligtvis att de båda, som ingår i paret är mogna människor i sig själva. Att de inte har märkliga uppfattningar om det andra könet, som motparten ska uppfylla och att båda är självständiga och kan kommunicera.

Själv har jag upplevt att det funkar sämre med män i min egen ålder. De hade märkliga uppfattningar om sig själva och sitt eget kön, gentemot mitt då.

Men egentligen handlar det inte så mycket om ålder, som om flexibilitet och likhet. Man passar inte ihop med vilken människa som helst. Så självklara saker.

Men nu är det således fastställt att förhållandena mellan äldre kvinnor och yngre män inte håller. Varför då? Det får vi inte reda på, bara att statistiken säger så.

Att också faktorer som att om en av parterna är född utomlands, eller en är arbetslös, eller paret har låg utbildningsnivå, spelar in är värt att nämna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar