lördag 10 mars 2012

Robinson-Åsa och mordbrand

UPPDATERAD
Denna kändis Åsa Vilbäck, känd från såpan Robinson, bor här ute på Värmdö. Hon bor tvärs över Hemmestaträsket i Kolvik, bara någon kilometer från oss. Fågelvägen.

Hennes sambo Magnus Lundberg, 43 år och läkare, är nu misstänkt för  grov mordbrand på sannolika skäl. Han ska ha eldat upp det hus han och Åsa köpte före nyår. Det var Harry Scheins gamla villa, som Eva Fischer äntligen fick äganderätten till och kunde sälja. Detta hus brann sedan i slutet på februari i år.

Vad som ligger bakom detta händelseförlopp vete sjutton. De båda hade skrivit på köpehandlingarna, men skulle tillträda senare i vår. Så länge man inte har tillträtt ett hus så har säljaren ansvar för huset.

Det sorgliga är att Åsa Vilbäck har ett litet barn med denne läkare, som verkar ha spårat ur totalt. De fick en liten dotter Elle född i början av december 2010 (den 2 dec samma datum som undertecknad). Åsa Vilbäck har själv skrivit en krönika om att pappor berövas sina barn för lätt. Men nu verkar pappan till hennes barn ha rövat bort sig själv från barnet. Sorgligt.

Åsa Vilbäck blev Årets Folkbildare år 2010 för att hon har upplyst svenska folket i TV och begrep "vikten av evidensbaserad medicin".

Häktningsförhandlingar hölls i går. Läkaren nekar, men han är nu häktad.

Magnus Lundberg säger att han inte kan bli straffad ifall det skulle vara så att han har tänt på (bensin på sexton ställen runt huset) för han har köpt huset. Det har slagit runt ordentligt i den mannens huvud. Han och Åsa Vilbäck har ägnat sig åt att köpa fastigheter och är uppe i närmare 40 miljoner i inköp vid det här laget. En del människor har för mycket pengar och vet inte hur de ska göra med dem. Men mycket vill alltid ha mer.
11.3.2012
Åsa Vilbäck säger till Expressen att hennes sambo hämtades av polis i tisdags och att hon har dubbla känslor inför det som har hänt. Det han är anklagad för kan inte vara sant å ena sidan, men hon har stor respekt för polis och åklagare. Hennes sambo är häktad med restriktioner på den allvarligare anklagelsegraden: på sannolika skäl. Straffet för grov mordbrand är minst sex år i fängelse.
15:35
Och nu träder Åsa Vilbäck fram med namn även på nätet (inte bara i papperstidningen) genom Aftonbladet och pratar om hur jobbigt allt är. Vi får se hur det går.
13.3.2012
Polisen säger att de har både teknisk bevisning och vittnen till mordbranden. Carl Gyllfors, Caremas VD, bor på Kevinge Strand 7D, således granne med de tomter de båda har köpt. Det lär vara så att Caremas VD hade polisbevakning för att han var hotad. Björn Baldring, som bor på 7C ringde om branden när brandlarmet gick, men då hade redan någon larmat.
14.3.2012
Ja denna såpa fortsätter. Camilla Läckberg har hört av sig och gratulerat (nej jag menar stöttat) och hennes man polisen instämmer säkert. Martin Mellin lärde ju känna Åsa i Robinson-såpan. GW Persson däremot är säker på att Magnus är skyldig och vet att det är mordbrand, även om man råkar bo i ett eget hus. Plus att han vet att försäkringsbolaget naturligtvis kommer att driva skadeståndstalan mot herr Magnus Lundberg när han blir dömd.

Sedan är det märkligt att Åsa själv inte står med på köpekontraktet av Eva Fischers hus. Varför då? Anledningen lär vara att ingen skulle upptäcka att hon var köpare. Hur dumma är egentligen paret? Det finns bilder av dem på internet. Eller skulle de inte bo där ihop? Tills den 23 mars kommer polisen att säkra bevisen, men de verkar rätt glasklara om man ska tro GW Persson. Och det ska man väl?

Kan ha varit det här Åsa Vilbäck (Wihlbeck) ville undvika, ännu en bostadsskandal. Och här är hennes senaste twitter. Hon vräker ur sig om GW Persson. Tidigare har hon berömt honom.
15.3.2012
Den tomt där de båda bor verkar vara styckbar, är på över 5 000 kvadrat. Då kan de få in ett par miljoner för den eventuellt när den ansluts till det kommunala vatten och avloppet sommaren 2012. Annars ser deras ekonomi dyster ut: de gav 8 miljoner för den tomt där de bor och har den intecknad till 6 miljoner. Hjälper kanske inte ens med Lyxfällan?

PS. Här har jag skrivit ett inlägg till om detta. DS.

4 kommentarer:

 1. Hon är en skummis: Varför var hon lägligt i Sundsvall precis när mordbranden bröt ut? Det är en fråga som polis och åklager bör ställa sig.

  SvaraRadera
 2. Unknown: Du har helt rätt. Det har säkert polisen också gjort. Antingen visste hon om vad sambon tänkte göra, eller också visste hon inte om det. Vi får väl se.

  SvaraRadera
 3. Kolla Flashback forum.. You will find all your answers..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs verkligen inte. Det står mest skit på flashback. Bättre källor finns. Här ett urval.


   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/03/lyssna-pa-asa-wihlbeck-vilback.html
   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/03/stackars-robinson-asa.html
   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/06/chockuppvaknandet.html

   Radera