onsdag 14 mars 2012

Kristna barn dog

UPPDATERAT
De flesta som dog i bussolyckan i tunneln i var kristna barn i 12-årsåldern. En kristen grupp hade hyrt bussen, som krockade i Schweiz.

De tjugotvå barnen, som dog var från Belgien och hade antagligen inte bälte på sig. Bussen for rakt in i en betongvägg i full fart, men vad som har orsakat detta är okänt.

Tjugoåtta passagerare dog sammanlagt, av dem de båda bussförarna. Kan den som körde ha somnat eller råkat ut för sjukdom? Kraschen ägde rum vid halvtvåtiden i natt.

Alla i bussen var på väg hem efter en skidresa, när den fick detta abrupta slut. Ombord fanns tillsammans femtiotvå passagerare och tjugofyra elever fördes skadade till sjukhus.

Skulle då inte Gud ha beskyddat dessa barn? Det kan man tycka, men det är först och främst människor, som lever här på jorden, som måste ta hand om barnen. Det är de vuxnas uppgift att göra så. Något gick förfärligt fel den här gången.

Belgien utlyser nu en nationell sorgedag med anledning av olyckan.
15.3.2012
Barnen hade säkerhetsbälten sägs det nu, men det hjälper inte när stolarna kastas omkring i bussen och ut ur den. Tekniskt fel, mänskligt misstag eller sjukdom är olyckshypoteser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar