fredag 31 juli 2009

Vi fuskar allt vad vi orkarJojomensan men inte i sjukförsäkringen utan med vanliga skatter. Omkring tio procent av BNP beräknas försvinna i skattefusk och det blir alltså kring 100 miljarder kronor.

Jämför detta med vad de sjukskrivna anklagas för: år 2004 åkte sammanlagt 150 personer fast för fusk. Detta gav 8 miljoner tillbaka till f-kassan.

Försäkringskassan betalade ut cirka 420 miljarder allt som allt år 2004. Om det är några som fuskar med något så är det alltså med skatten. Men varför ständigt hacka på sjukskrivna?

Det blev poppis på 90-talet, för det gällde mest kvinnor och dessutom kvinnor som var 40-talister. Minns ni köttberget? Detta berg av människor som nu skulle ta alla pengar för pensionerna skulle sluka allt.

Det är också åtgärdat nu. För genom att kasta ut alla dessa människor (kvinnor mest) ur arbetslivssystemet så får de heller inga pensioner.

Jo, kanske kring tolvtusen i månaden då. Före skatten som är högre än för de som arbetar. Men pensionerna kommer också att sänkas nästa år, så en del av dom dör säkert av då.

På dom och slå dom som inte kan försvara sig. Det verkar vara den dominerande politiska ideologin.

Men klaga inte på vanliga arbetande skattebetalare för sjutton. Även om dom fuskar.
2 kommentarer:

  1. Ja, huvudsaken är att företagsledare får alltid som dem vill. Fotfolket kan alltid ersättas... vi är nog tillbaka i utvecklingen igen.

    SvaraRadera
  2. Mmm fast förr i tiden var det nog likadant fast då fick vi inte ens veta det... =:(

    SvaraRadera