tisdag 7 juli 2009

Greve Carl Piper sköts som påstådd pedofil

Den 41-åring som sköt greve Carl Piper gjorde det för att skydda Pipers barn mot fadern. Han kallade greven för "pedofilmonstret" i dagens rättegång.

Anklagelserna om sexuella övergrepp kom dagen efter att tingsrätten vid vite hade begärt att mamman skulle lämna ifrån sig barnen till greven. Men den 41-årige dörrvakten säger att det inte var hon, som uppmanade honom att skjuta. Utan han gjorde det som "assistans till nödvärn".

Han ville göra det som myndigheterna inte klarade av: skydda barnen så han sköt både greven och hans gravida sambo den 21 april i år. Dock menade han inte att skjuta sambon, säger han, men han har erkänt att han sköt.

Socialen har utrett anklagelserna om pedofili och det har inte framkommit någonting som pekar på att greve Carl Piper, som arrenderar Ängsö slott ett par mil utanför Västerås vid Mälaren, skulle vara skyldig till något sådant.

Hans ex-fru Johanna Piper har friats från alla anklagelser. Hon häktades först som skäligen misstänkt för anstiftan till mord. Hon ska betraktas som helt oskyldig.

Greve Carl Piper kommer aldrig att få tillbaka funktionen helt i sin arm och hand, som träffades av skotten, när han försökte skydda sig. Hans sambo har också uppfattat det som att skytten försökte döda henne eftersom han vände sig mot henne och siktade mot hennes ansikte.

Dom föll den 14 juli:

Håkan Hedning sköt fyra skott mot Carl Piper och ett skott mot Kajsa Westermark när de promenerade i Gamla stan i Stockholm den 21 april.
Carl Piper har fått bestående funktionsnedsättningar av de fyra kulor han träffades av. Håkan Hedning erkände skotten men överklagade domen eftersom han sagt att avsikten inte hade varit att skada sambon.
Stockholms tingsrätt, Mål nr B 6251-09  meddelad 2009-07-14
 • Dörrvakten Håkan Hedning, född 1967-11-01, från Stockholm dömdes till fängelse 10 år för mordförsök i två fall mot greve Carl Piper och då höggravida sambon Kajsa Westermark den 21 april i Gamla stan samt för grovt vapenbrott. Han fick även utge skadestånd om 100 000 kronor till paret.11 kommentarer:

 1. Tänk så tråkigt att det skall behöva spåra ur så totalt i vårdnadstvist efter vårdnadstvist. Folk påstår och andra agerar utifrån påståenden och myndigheter inte i tid ingriper.

  Tragiskt, tur att dom överlevde.  Leroy

  SvaraRadera
 2. Jo fast konstigt är det hur han kunde veta var greven och hans sambo var någonstans... bara familjen och skolan visste att dom skulle befinna sig där. Att rektorn eller lärarna skulle ha tipsat om att de skulle komma verkar inte troligt. Förutom greven och hans sambo så visste bara mamman och mormodern var de skulle vara. Men som sagt mamman är friad. Men mamman och dörrvakten har koppling till varandra.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas verkligen för barnens skull att denna härva blir ordentligt utredd.

  Och kom anklagelserna om pedofili EFTER att mamman blev tvingad att ge pappan (greven) barnen ?
  Intressant timing i så fall.....

  SvaraRadera
 4. Här höll greve Carl Piper och hans nya sambo på att få offra sina liv för att hans exfru utmålat honom som pedofil. Rädslan och hatet mot påstådda pedofiler saknar tydligen inga gränser.
  Jag undrar hur många barn som växer upp i dag i tron att deras biologiska far är en vålsam pedofil?

  SvaraRadera
 5. Dörrvaktens "förklaring" verkar otrolig. Men något annat är naturligtvis omöjligt att bevisa. I alla fall bra att det klarades upp...
  Robert

  SvaraRadera
 6. Pengar å dessa pengar. Tänk att x-fru Piper plötsligt stod utan sitt tidigare leverne med kungafamiljen, tjusiga fester, balkläder, dyr champagne. Plötsligt förpassades x-fru Piper till personalingången. Hua! Vad göra?

  Ja, det lämpligaste en sviken och försmådd kvinna kan göra är att hämnas. Gör hon det? Kan verkligen kvinnor (madonnor) ta hämnd. Kan de verkligen det? Vad tror du? Är varje kvinna en jungfru Maria, oskuldsfull och ren från synd?

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer. Tyvärr är nog historien inte slut där. Så mycket mer känslomässigt bråte att reda ut.

  SvaraRadera
 8. Den Sociala utredningen är ju publicerad på nätet. Där framkommer med all tydlighet att pappan är helt outredd. Så vad du fått ifrån att Socialtjänsten har utrett sexuella övergrepp det förstår jag inte. Det betyder varken att han är oskyldig eller skyldig till sexuella övergrepp på sina barn, men jag förstår inte hur de vågar ta sådana risker, det förefaller mycket oansvarigt.

  SvaraRadera
 9. Hej Anonym: Varför kommenterar du detta just nu? Och vem är du? Har du något intresse i det hela?

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Jag vill först nämna att jag anser att du har gjort ett balanserat inlägg i detta mycket uppmärksammade fall.

  Jag har ett stort intresse av att barn som vittnar om sexuella övergrepp och våld ofta inte skyddas mot detta trots att det står i lagen och i barnkonventionen att de har rätt till det. Att det har skapats en slags inhemska flyktingar där människor tvingats gömma sig och detta i många fall för att skydda barn mot övergrepp. Jag anser det ett stort problem att vi som samhälle inte respekterar och lyssnar på våra barn i tillräcklig utsträckning, varken föräldrar, skolor, socialtjänst eller domstolar.

  Därför känner jag mig nödgad att kommentera att du indirekt uppmuntrar att Socialtjänsten utan kompetens, utredning, utan att ta in expertis eller utan göra en seriös riskbedömning tillåts uttala sig om barns utsagor om övergrepp. Det spär på barnens utsatthet och rättslöshet, anser jag.

  Jag arbetar med att förstärka barns rätt i Sverige varför ämnet ligger mig varmt om hjärtat. Detta är inte ett inlägg om skuldfrågan i detta specifika fall, utan en påminnelse om allas vårt ansvar gentemot våra barn.

  SvaraRadera
 11. Hej igen Anonym (antar att du är samma anonym som förut)

  Jo då är jag med... för jag har skrivit en hel bok om hur bestämmelser och förordningar skickar ut mig och min yngste son ur samhället... utan någon orsak alls... du kan läsa den om du vill Ett Sekel av Tystnad heter den finns på nätet att köpa...

  Och om du läste mina senaste inlägg så ser du att jag alltid är på barnens sida... särskilt det som heter Ett Sekel av Tystnad... http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2009/07/ett-sekel-av-tystnad.html

  Och att det alltid är barnen som far mest illa när deras föräldrar blir utsatta av samhället ... och när föräldrarna inte kan hålla sams så drabbar det också barnen alldeles förfärligt.. självklart är det så... har själv en släkting, som inte har fått träffa sina barn på flera år för mamman har lagt beslag på barnen... det är lätt att göra i vårt land...tyvärr behövs bara lite falska beskyllningar ...

  Barnen blir alltför lätt slagträn.. vet det själv eftersom jag är skilsmässobarn och har lidit av det... ha det gott... tror vi är överens i sakfrågan.

  SvaraRadera