söndag 19 juli 2009

Janne Josefsson kallade Liza Marklund lögnerska i TVVilken sensation! Anne Lundbergs trevliga Sommarkväll i TV, som jag aldrig hade tänkt att titta på för jag trodde att det var ännu ett lättviktigt underhållningsprogram för att hålla folket på mattan, innehöll en bomb i går kväll.

Där framträdde Janne Josefsson, som enligt tidningen Resumé är Sveriges mäktigaste medieperson, och stämplade Liza Marklund som någon som kom med "uppenbara lögner" och var en "lögnerska".

Den här gången handlade det inte om den lögnaktiga boken Gömda utan om att hon framträdde i TV-programmet Skavlan i vintras och utmålade Janne Josefsson, som en "gallskrikande" och "fradgatuggande" galning, som hade sökt henne för att få ett uttalande av henne.

Janne Josefsson krävde en rättelse i TV och fick det också. Det var redaktionen på Debatt, som hade sökt henne, inte Janne Josefsson själv. Han hade varken pratat, brevväxlat eller träffat Liza Marklund.

Sommarkvälls-programmet handlade om kultur och nöje och Janne Josefsson hade inga problem med att säga att han ville "sätta agendan". Något som Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutson bestämt förnekade att hon ens hade någon, när denna klubb sammanträdde för att diskutera hela Gömda-frågan i vintras.

Tack för det inslaget Anne Lundberg! Här kan ni se hela programmet, efter ungefär en kvart kommer Janne Josefsson. Först ut är Ingvar Oldsberg och sedan Elisabeth Höglund i den underbara sommarkvällen!


3 kommentarer:

  1. Ja visst är det! Och där satt Ingvar Oldsberg och Elisabeth Höglund och njöt av den fina sommarkvällen...och log. Häromnatten drömde jag att jag jobbade ihop med min pappa. Vi skulle skriva om Melodifestivalen, något som förstås aldrig har hänt i verkligheten och aldrig kommer att hända eftersom han är död sedan fem år... men drömmar har en märklig förmåga att antecipera verkligheten...föregripa vad som ska hända...min pappa hette Ingvar Rudberg...

    SvaraRadera
  2. ... och såg ut nästan exakt som Ingvar Oldsberg, lika mycket flint och allt...

    SvaraRadera