fredag 24 juli 2009

Maffia med politiker och rabbiner avslöjadFlera dussintal mäktiga män fördes iväg av polisen i New Jersey gripna för korruption, utpressning, organhandel och mutbrott.

Det liknar mycket en TV-serie vi känner till, men här var kopplingarna till Schweiz och Israel. Både rabbiner, borgmästare och delstatspolitiker ingår i härvan, som nu måste utredas. Kommer de att få sina straff?

Vi får se... men denna sorts brott förekommer i alla församlingar, där människor har suttit för länge. Vänskapskorruption uppstår mycket lätt.

Att det är de oförvitliga rabbinerna, som också är indragna är ganska självklart. Inga människor är vita som snö. Det förekommer helt enkelt inte. Vi innehåller alla gott och ont, men vi kan välja vad vi gör.

Och verkligheten brukar ofta överträffa dikten.

Tiotals miljoner tvättades genom välgörenhetsorganisationer av rabbinerna enligt AP. Är det ett nytt kännetecken i världen? Att dessa används av skurkar? Vi har sett det också här i Sverige.

Frestelserna för människor är många. Men organhandel? Snuskigt. Det hela är ett tecken på att den gamla världen håller på att ramla ihop. Grattis polisen i USA!

Omkring 300 FBI-agenter deltog i razziorna på många platser både i New York och New Jersey. Sammanlagt greps fyrtiofyra högt uppsatta män varav tre borgmästare och fem rabbiner.
9 kommentarer:

 1. Och jag kom förstås osökt att tänka på kvällspressens beskydd av marklundskan...
  Vad f*n har hon för hållhake på dem? Det hela måste vara mycket större än de flesta av oss anar.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag tänkte också på det förstås... korruption finns överallt, men människor ser det lustigt nog inte... här där vi bor så tyckte våra grannar som jobbar på Värmdö kommun att de skulle bestämma hur planen skulle se ut femton år framåt ... för de kände ju hon som var planarkitekt så dessa båda damer satte sig ned och ritade upp hur det skulle se ut här ute... och ingen av dem insåg att det de sysslade med var vänskapskorruption om inte något värre... planarkitekten har slutat nu... hur det gick till vet jag inte... men grannarna hälsar inte längre på oss för de tycker att vi var elaka... förstås...som samlade ihop fakta och skrev ihop nåt till kommunen, som en massa andra grannar skrev på...för det grannarna och hon på kommunen hade ritat ihop sig om gynnade enbart dessa grannar och ingen annan i området... skandal.

  Och likadant skulle jag tro att det funkar på Expressen... det behöver inte vara värre än så (inga djupa konspirationer) utan som också andra journalister har beskrivit denna damen att hon var en så rasande god arbetskraft och så bra att jobba med... på redaktionsgolvet... så hon fick stora belöningar för att hon gick in i systemet... och låtsades vara en så god människa, belöningarna är inte slut än... sånt här tar tid för att det är just ett system... och jag har aldrig tyckt annat än att det var väldigt bra att vi äntligen fick byta regering då 2006 för det är verkligen inte bra för ett land att i årtionden ha samma slags styre... fråga mig som har varit gift med en man, som gick med i sossepartiet av karriärskäl... en riktig skurk...

  Men alltså om Expressen skulle kicka Marklundskan så är det att erkänna något om dem själva också... så det är antingen först när det avslöjas ännu värre saker (med hjälp av Janne Josefsson tex) eller när allt har runnit ut i sanden, som hon kommer att sluta... hon kan väl göra det och flytta till USA och bli världskändis... det tycker jag vore okej...i deckarbranschen... tillsammans med den där amerikanske författaren... så vi slipper henne... och hennes gelikar... för vinden håller absolut på att vända... men som sagt det tar tid...håll ut, håll ut... natten är dagens mor och det är alltid mörkast före gryningen...

  Och egentligen handlar det inte så mycket om denna krönikör utan om systemet, som håller på att skiftas, men det tar också tid... herregud det finns mycket att göra...och särskilt för våra barn och barnbarn...

  SvaraRadera
 3. Och som alltid så lever vi i en övergångstid... jag tänker på det där stället i Sydamerika där det finns massor med tempel, som indianer har byggt... så fort det gick illa med nåt (vädret eller så) så brände indianerna sitt tempel och drog iväg och byggde ett nytt... och vi uppför oss lite likadant, har mänskligheten gjort i årtusenden...vi river våra byråkratier och bygger nya, men nån gång kanske vi kan gå vidare till en annan nivå... och upptäcka något nytt, något annat sätt att leva... vi har chansen nu när vi är så många miljarder själar, som är här samtidigt... eller inte... vad som händer beror av oss... som sagt...

  SvaraRadera
 4. Kul att se att man börjar förstå att en tjock dimridå täcker hela "sanna historien" - Gömda...
  Förhoppningsvis kommer alla börja också se igenom denna dimridån...

  Dessvärre är intresset att låta bollen rulla - det är ett gyllene inkomstkälla (och mycket annat!) för många...
  Tyvärr, alldeles för många små eller större gnagare drogs och fortsättningsvis dras in i dimridån...
  Att spridda dåliga rykte ingår i gnagarens taktik, bland mycket annat...

  Det hela ÄR mycket större än de flesta anar.

  SvaraRadera
 5. Mmm vi borde nog ha haft en revolution då 1789 eller åtminstone varit med i andra världskriget eller nåt ... nu är så många så ingrodda små fuskare och maffiabossar in spe... krig är en arketyp.. det river ned det som fanns förut och något nytt kan komma istället... fast det vore ju bättre om vi lärde oss utan varken krig eller klimatförändringar...

  SvaraRadera
 6. Läskigt är ordet! Det är många i New York som tvättar knarkpengar (endollarssedlar i stora säckar som stinker knark). Jag skulle kunna skriva en artikel om det. Om jag ids. Man skulle ha lite känningar på Expressen. Här har jag setat och knåpat ihop en grej om Lars Norén och Maja Lundgren och likheten med deras omtalade böcker. Blev nekad av redaktören utan förklaring. Man skulle hete Marklund. Fy fan säger jag. Tur att man har sin blogg.

  SvaraRadera
 7. Förtydligande
  "låta bollen rulla" = icke utreda/avslöja vad som döljer sig bakom "Liza Marklund - Gömda/ Mia Eriksson projektet"... (dimridån)
  Däremot ett flöjtspel skulle föredras istället för att kriga mot ovälkomna gnagare...
  Make peace, not war! 70-talets ideal...
  Då slipper man klimatförändringar... :)

  SvaraRadera
 8. Helena: Va spännande med en jämförelse... det finns fler tidningar du vet... prova med fler...

  Valens: jovisst vi skulle behöva han råttfångaren från Hameln, men sagan slutar tyvärr med att han lurar med sig alla barn... för han får inte betalt för att han gjort så att staden blivit av med råttorna... ajajaj så det kan gå...

  SvaraRadera
 9. Helena Palena
  I New York tvättas knarkpengarna...
  Här hemma försvinner röda korsets pengar...

  ajajaj så det kan gå...
  Som Ann Helena skrev.
  Då struntar vi i flöjtspelet och kollar råttfällan istället...

  SvaraRadera