fredag 10 juli 2009

Blev Michael Jackson mördad?CNN rapporterade nu på morgonen att Los Angeles-polisen inväntar obduktionsresultaten för Michael Jackson, för att avgöra om det finns anledning att väcka åtal för mord.

Polischefen William J Bratton i Los Angeles sade att det ännu inte går att säga vad utredningen kring detta ger. Alla resultat från obduktionen är inte klara än.

Helt klart är att Michael Jackson var beroende av olika droger. Redan 2004 framkom detta i de förhör som hölls med hans livvakter, när det gällde utredningen kring hans påstådda pedofili.

Michael Jackson anlitade olika doktorer, som försåg honom med droger och livvakterna fick ställa upp med sina namn på recepten. Han missbrukade Xanex, som är en drog liknande Valium, men starkare och han kunde ta upp till fyrtio tabletter per dag när hans missbruk var som värst. Xanex är ångstdämpande och lugnande.

Han tog mer än tio Xanex-tabletter per dag under den sista tiden i sitt liv och han var också beroende av Demorol, vilket heter Petidin i Sverige och är ett starkt morfin, också receptbelagt. I Sverige är det narkotikaklassat. I hans bostad hittades läkemedlet Diprivan, som används som sövande medel vid operationer.

Med tanke på Michael Jacksons djupa drogmissbruk var det inte underligt att han dog vid femtio års ålder. Upp till fem olika läkare anlitades av Jackson för att han skulle få tag på sina droger.

Historien om hans liv påminner mycket om filmstjärnan Marilyn Monroe, som också hade en utsatt barndom och som dog av en drogöverdos på ett liknande sätt bara tretttiosex år gammal.


2 kommentarer:

  1. Marilyn monroe dog av överdos, men det var inte självmord, utom av nagon som skyddade familjen Kennedy, eller kunde det bli maffian som försökt reta sig pa familjen kennedy, för det blev hon offer - Men däremot vet jag inte om Michael blev mördad, vem skulle döda honom, och för vilket orsak?!//

    SvaraRadera
  2. Nej Marilyn Monroe dog av fåniga misstag... den där konspirationsteorin är det som folk har tjänat pengar på att framföra... precis som alla konspirationsteorier... du kan läsa min bok Marilyn Monroe Min Berättelse. I den berättar hon själv (skriven i jagform) om sitt liv från början till slut.

    Men människor älskar att göra det mystiskt och tjusigt... nu lite senare vet vi i stort sett att Michael Jacksons läkare tog död på honom tillsammans med honom själv... liknar mycket det som också Marilyn råkade ut för...

    SvaraRadera