tisdag 7 juli 2009

We are the worldMinnesceremonin kring Michael Jackson var väl värd att se. Där uppträdde i Staples Center i direktsändning Smokey Robinson, Queen Latifah, Mariah Carey, Jennifer Hudson, Jermaine Jackson och Usher bland andra och det var en värld jag aldrig riktigt hade trätt in i tidigare. Inte på detta sätt, inte med så många känslor inblandade.

Brooke Shields, Martin Luther King III och kongressledamot Sheila Jackson Lee talade medan Michael Jacksons kista stod nedanför scenen i vitt och guld överöst med röda blommor.

Och allra sist talade Michaels bror Marlon om hur de hade lekt som små och att Michael skulle hälsa till hans tvillingbror, som dog vid födseln. Michael Jacksons dotter Paris sade att han hade varit den bästa tänkbara fader ända sedan hon föddes.

Och allas hjärtan var öppna när alla stod på scenen och sjöng We are the world på slutet. Det var en mycket sorgsen och samtidigt glad tillställning som begravningsceremonier paradoxalt nog brukar vara.

Familjen Jackson hade gjort detta till ett historiskt minne för alla fans i hela världen. Bilderna från ceremonin kommer att spridas till minsta vrå på jordklotet och Michael Jacksons minne kommer därmed alltid att bevaras.2 kommentarer:

  1. Jag tittade på ceremoni i alla fall. Den var bra. Dottern, med sin handväska, var gullig. Stackars barn. Allt var äkta. Mycket bra.

    SvaraRadera
  2. Jo jag fällde också en tår, särskilt när hon talade. De var verkligen ledsna och det fanns ett djup i detta, som kanske kommer sig av att de är svarta och att religion är på riktigt i USA.

    SvaraRadera