fredag 17 juli 2009

Mördare ser ut som alla andraExpressen skriver i dag om den hjältemodiga kvinna, som vägrade att bli mördad. De har hennes ex-pojkvän på bild. Han ser ut som en vanlig 32-åring, vem som helst, lite lik en av mina filmidoler Jim Carrey, men han är alltså en potentiell mördare, som bland annat beställde Zyklon B-gas för att ta död på sin exflickvän.

Den här historien säger oss att människor, som är galna och som är förvridna kan se ut hur som helst. Det är så att vi potentiellt är människor, som R D Laing sade redan på 1970-talet, men vi måste förtjäna denna plats.

Vi har allt inom oss när vi föds, men vi har också givits den fria viljan att bli vad som helst. Också massmördare. Detta finns inom oss alla. Det högsta goda, som kan göra oss till helgon eller det allra värsta onda, som kan göra att en expojkvän tycker att han har rätt att döda sin exflickvän.

Mördare är alltid dumma på så vis att de tror att de är smartare än alla andra. Också polisen. Och detta var fallet också här.

Men exflickvännen var listigare, klokare och modigare än alla andra, för hon väntade in att han skulle försöka mörda henne fler gånger än en. Hon samlade bevis för vad som pågick. Det är tack vare henne, som han i dag inte är en mördare, men förmodligen uppskattar han inte vad hon gjorde.

Och Expressen skriver i dag en hjältinneartikel över henne. Någonstans framskymtar att det finns barn med i bilden. Tyvärr.


3 kommentarer:

 1. Förlåt, men har Du inte tittat för fort på bilden?
  Jag uppfattar det som att fångvaktaren påminner om Jim Carrey.
  Fången (den dömde) är väl den mannen som skyler sitt ansikte med en jacka.

  SvaraRadera
 2. Jovisst har du rätt... jag fastnade på den man, som var i centrum för jag trodde att Expressen hade börjat publicera bilder på människor som erkänt, men inte var dömda ännu... jättedumt... var inte vaken riktigt antagligen... har sovit dåligt i natt och när jag tittade på min blogg förstod jag varför för Charlotte har attackerat mig... börjar misstänka att Maja Lundgren, Charlotte R och Chez Charlotte La Grande Finale är samma människa... men för detta återstår ännu att samla mer bevis... under tiden skrattar jag så gott åt mig själv :))

  Dock så stämmer rubriken: mördare ser inte ut något särskilt, vilket vi kan få för oss av ruskiga filmer, utan kan se ut som vem som helst.

  SvaraRadera
 3. ... och vilken tur att Jim Carrey inte var inblandad...

  SvaraRadera