lördag 4 juli 2009

Almedalen och Newsmill

Ja nu har jag smugit igång min blogg igen. Jag blev så frustrerad över att det inte gick att skicka min senaste artikel till Newsmill att jag istället till slut publicerade den här. Men då äntligen lyckades Newsmill fixa så att den kom också där.

Annars har Newsmill blivit en tråkig sajt just den här veckan för den översvämmas av politiska artiklar. Politik är inte hela livet och särskilt inte den lilla klan, som har samlats på Gotland bestående av den lilla krets av journalister och politiker, som inte borde umgås så intimt tycker jag.

Detta politiska Almedalen som instiftades en gång av Olof Palme och som på den tiden var värt någonting för då var det friska drag i socialdemokratin. Nu har detta parti urartat till något melankoliskt, konservativt, som försöker leva på gamla meriter.

Och större delen av svenska folket är fortfarande så indoktrinerade av gammal propaganda att de tror på detta, som predikas uppifrån och har tappat förmågan att tänka själva. Tyvärr.

Men det stundar alltid nya tider och bättre tankar. Och alldeles strax är det valår och då lär vi drunkna i propaganda. Det gäller att åtminstone försöka genomskåda vad som sägs. Först nästa år vid den här tiden går det att urskilja några sanningens korn för då måste det till lite realpolitik inför valet.
7 kommentarer:

 1. Heja Ann Helena!
  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Kul att se positiva beslutet i den överklagade frågan... ;)
  Har ändrat länkadressen till din nya blogg.
  Hjärtligt välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Tack Valens! Känns bra att vara uppskattad!

  SvaraRadera
 4. Hej Ann Helena!

  Det är sant att det är mer roande att läsa vad du skriver i Newsmill om Michael Jackson, än att höra melankolisk propaganda från Almedalen.

  Själv skickade jag mitt första inlägg till Newsmill igår.

  SvaraRadera
 5. Hej Philippe! Tack för din kommentar! Läste din artikel och Belgien är inte ett land jag har längtat efter att flytta till, däremot tror jag att Frankrike vore bättre än Sverige åtminstone för pensionärer, som får betala tio eller elva procent i skatt där...skulle gärna flytta, men familjen vill nog inte.

  SvaraRadera
 6. Hej Ann Helena!

  För många år sedan hyrde jag en lägenhet i Avignon i Provence.

  Men den förste jag skulle hyra av, han tyckte plötsligt att det var omöjligt, när det gick upp för honom att jag inte var fransman utan svensk.

  Nationalismen är starkare än någonsin nere på kontinenten.

  Det är bland annat därför jag är för EU, för nationalismen har gått alldeles för långt.

  Jodå, Frankrike är jättefint och så är även Belgien.

  Men man skall känna folk på plats och det skall finnas svenska firmor med svensk arbetskraft, som på spanska solkusten exempelvis, som man kan anlita.

  Det är ett helsike att vara utlänning idag, rent ut sagt och med dagens ekonomiska kris betraktas man bara som en plånbok och blir socialt utfrusen.

  Jag känner att det skall väldigt mycket till för att jag skall lämna Sverige nu.

  Min far, som dog 2003 och hade problem med hörseln, gick till en läkare i Belgien pga sina hörselproblem.

  Efter en timmes undersökning sa läkaren: "Jag tror bestämt att ni hör lite dåligt".

  Han visste redan detta, men undrade bara om det gick att göra någonting åt problemet.

  Jag reser gärna omkring ute i världen, men jag har ingen lust att flytta utomlands och vara utlänning igen. Åtminstone inte nu.

  Men visst lockar det ibland.

  Jag såg ett fantastiskt fint litet hus på den grekiska ön Samos förra året, som låg fint i närheten av vattnet och kostade 20.000 Euro.

  Fast det finns ju inga jobb där.

  SvaraRadera