söndag 26 juli 2009

Leif GW roar ossNy krönikör på söndagar i Expressen är tidigare polisprofessorn Leif GW Persson. Han har ingående studerat och tagit del av pseudonymen Lars Kepler och den förmodade världssensationen Hypnotisören.

En bok, som Bonnier satsar allt på, med lågpris och högar av böcker i bokhandeln. Leif GW raljerar friskt med boken och författaren i dagens krönika. Och jag som brukar vara likadan, raljerande alltså, skrattar gott.

När Lars Kepler påstår att han vet en hel del om brottsutredningar, kriminaltekniska undersökningar, förhörsteknik och handeldvapen plus att han så gott som dagligen befinner sig i eller i närheten av rikskrim, så tror Leif GW att det kan "mycket väl vara sant eftersom han inte vet ett pillekvitt om vare sig polisarbete, förhörsteknik, rättsmedicin eller något som helst annat av värde i sammanhang som detta".

Också GW själv har beskyllts för att eventuellt vara denna Kepler plus ett antal andra kändisar i branschen. Men Kepler är tydligen en mycket generös person, som också kan tänka sig att träda fram ifall allmänheten inte kan tåla sig.

Om inte annat så blir han väl tvungen när han "får Nobelpriset i litteratur" raljerar ex-polisprofessorn vidare.

Tro det. Fast ifall GW har skrivit boken och vill lägga dimma över detta faktum är förstås det bästa sättet att raljera som han gör här.

Men en godare kandidat till denna författare till Hypnotisör lär vara Henning Mankell. Om jag ska gissa på en kvinna så blir det Kerstin Ekman. Hon har skrivit deckare en gång i tiden... och en annan god kandidat kan vara P O Enquist. Han gillar hypnos och mystik har jag hört... eller kan det vara Camilla Läckberg? Eller den döde Stieg Larsson, som likt Elvis har skapat sig ett nytt liv i Norrlands inland eller på Rivieran... buden är olika... och den som lever får se. Som vanligt.

5 kommentarer:

 1. Egentligen spelar det ingen roll vem det är, allt hänger på hur bok nummer 2 tas emot. Blir det lika många eller förhoppningsvis fler som köper den betyder det att bok nr 1 var bra.

  Ungefär som med Snabba Cash som sålde i 500 000 första men andra Fucka upp sålde bara 250 000.

  SvaraRadera
 2. Men, kan det inte vara ("Robinson"-)Martin Melin - polisen som lever ihop med Camilla Läckberg? hihi...

  SvaraRadera
 3. Ramona: Så talar en affärskvinna ;)

  Anonym: Varför detta hihi... tror du inte karlar om att kunna göra någonting alls... :)

  SvaraRadera
 4. Åhhhh....vad jag önskar att det ska vara Monica som är den "hemliga" författaren.;))

  SvaraRadera