lördag 21 april 2012

Majblommor farliga att sälja

De små killar och tjejer, som står och säljer dem riskerar att råka ut för rån eller att bli av med andra ägodelar. Vad är det för idioter, som tycker det är kul att råna dem? I Malmö åkte dom fast, men nu har det också inträffat på Tjörn att ett par små killar blev knivhotade.

Det behövs tydligen att föräldrarna vakar över sina telningar när de står och säljer majblommor. Trist! Majblommor har sålts av barn för att hjälpa barn ända sedan 1907. Det är lite sorgligt att det fortfarande behövs.

Borde inte föräldrar och samhälle kunna ta hand om barnen ändå kan man undra. Utan att de ska behöva sälja majblommor? Eller ingår detta i våren? År 1907 var Sverige ett totalt annorlunda samhälle mot i dag.

Etthundratusen barn deltar i försäljningen under två veckor och sedan kan man söka bidrag om man är fattig. Det känns lite gammalmodigt, men Majblomman säger att det är den enda organisation som delar ut direkt till barnen.  Åttio procent går tillbaka till barnen.

Omsättningen förra året var 52,5 miljoner kronor. I år siktar organisationen på att få in 58 miljoner kronor. Lönande barnarbete. Minst sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar