söndag 22 april 2012

Brigitte Bardot röstar högerextremt

UPPDATERAT
Filmstjärnan tänker rösta på Marine Le Pen i valet Frankrike till president. Egentligen gillar hon bara djur och natur och ställer upp på partier, som bryr sig om sådant. Men den här kvinnan Marine Le Pen tycker hon är beundransvärd och hoppas att franska män och kvinnor överraskar världen.

De andra två kandidaterna  Sarkozy och Hollande tycker hon är clowner, fast hon röstade på den förre år 2007.

Den ryske presidenten Putin gillar hon också. Han är helt enkelt perfekt och har gjort så mycket för de mänskliga rättigheterna. Ibland tror jag att blondiner är mer korkade än andra. Brigitte Bardot har nog haft den hårfärgen för länge. Hon är ju ändå 77 år.

Djurrättsaktivist som hon är så kunde hon nog tänka sig ett mörkgrönt parti, som sätter miljön före människorna. Men hitintills har hon inte hittat något sådant i Frankrike. Det kanske hon ska vara glad för. De brukar gå lite långt i sina ibland kriminella ansträngningar att hejda människans och företagens utveckling.

Det är i dag den första valomgången äger rum i Frankrike. Socialisten Francois Hollande är favorit till posten. Klockan 20 i kväll ska det vara klart.
23.4.2012
Så klart favoriten vann! Marine Le Pen kom trea. Och hur ska det gå i den andra valomgången? Kommer alla som ville ha något mer till höger att rösta på Sarkozy då? Enligt opinionsundersökningarna är Sarkozy så omåttligt impopulär att Hollande ändå kommer att vinna. Denna sista omgång äger rum den 6 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar