måndag 16 april 2012

Ardiwan Samirs mördare anhållna

UPPDATERAT
I dag greps de tre ungdomar, som antas ha skjutit Ardiwan Samir den 1 januari i år, strax efter midnatt. De är över femton år men inte myndiga. Deras namn är sekretessbelagda.

Det var när denne 15-åring sköts, som det till slut togs på allvar allt våld, som pågick i Malmö. Även om denne 15-åring inte heller var helt fri från inblandning i brott, men för det kan inte rättslöshet råda. 

Då äntligen sattes det in massiva polisinsatser och de har nu gett resultat. De tre är skäligen misstänkta, en lägre grad än sannolika skäl. Det betyder förmodligen att vittnen har sett dessa tre på platsen för brottet.

Motivet handlar antingen om ekonomi, respekt eller heder, tror polisen. Ardiwan Samir har själv utretts för misshandel och laga hot. Men var inte straffmyndig då. Han kom hit på 2000-talet från Irak.
7:48 17.4.2012
Mordet är kulturellt säger spaningsledaren Bertil Isberg-Jönsson. Mördaren har på egen hand utsett sig till domare och bödel för ett brott mot egna regler.
Och mamma och moster till den mördade tycker att fyra års ungdomsvård är alldeles för lite. De orkar inte jobba eller gå ut. Och kusinen säger att mördaren får mat, kläder och utbildning under tiden. Det vet de. Men när Ardiwan Samir klarade sig genom att inte vara straffmyndig, så tyckte de kanske att det var rättvist. I deras ögon har han aldrig gjort något. Inte ens varit i slagmål eller haft problem.
19:36 19.4.2012
Alla de anhållna ungdomarna är släppta. Målet höll inte. Det räcker inte med att vittnen har sett dem på platsen. Finns det inte andra bevis så håller inte detta i domstol. Ingen vet namnen på dem. Mamman till den mördade 15-åringen var på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar