tisdag 3 april 2012

Dyrt att pensionsspara

En halv miljon eller mer kan bränna inne pga av skatter och avgifter och låga räntor, när man pensionssparar. Ja herregud satsa istället på att själv spara i aktier. Det är mitt råd. Och köp ett hus att bo i så att ni har något att sälja när det är så dags.

Staten tog omkring 700 miljarder från de 1,7 miljoner ålderspensionärer som nu finns. Detta gjordes av förra regeringen och sades vara ett lån. Nä det var inget lån utan en konfiskation av intjänade medel.

Det går inte att lita på någon annan än sig själv när det gäller pengar. Särskilt när det gäller sparande över lång tid. Pensionärerna kommer att vara i strykklass för alla regeringar hur länge som helst med högre skatter och sänkta pensioner.

Alla tycker det är roligt att få pengar utan att tjäna ihop dem. Både stat, banker och försäkringsbolag. Vem ska man lita på? Ingen alls utom sig själv och mamma och pappa, som du får ett arv av så småningom. Kanske.

Å andra sidan handlar inte livet om pengar eller förmögenhet. Det räcker om man har till mat och boende plus lite till. Och ifall man trivs med livet. Trevlig vår på er! Det är åtminstone ljust ute, även om det är kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar