tisdag 17 april 2012

Breivik är galen

För en vanlig människa framstår det helt uppenbart att så är fallet. Kanske inte i klinisk mening, men att se sig själv och Peter Mangs som nationalister som tar ansvar och att de båda är "perfekta riddare" är så sjukt det kan bli.

Anders Behring Breivik har nyss avslutat sitt tal, som tog längre tid än det var sagt att det fick göra, men rätten tillät detta trots allt. Han sade inte något märkvärdigt annat än att det ska flyta blod på gatorna och att islam ska ta över.

Det är ungefär detsamma som också fanatiska muslimer säger i England och annorstädes. Så det är samma missuppfattning om vart vi är på väg.

Det Anders Behring Breivik har gjort anser han gjordes i nödvärn. Och därför ska han inte straffas. Han har således förkastat allt det som gör att han nu står inför rätta. Hela den uppbyggnad av vårt samhälle, som har pågått sedan åtminstone 1100-talet.

Där befinner han sig fortfarande och ska slåss som en korsfarare mot muslimer. Som jag tidigare har skrivit: det hade varit okej ifall han hade hållt sig till sitt manifest och gett ut det som en skrift. Det som han tänkte göra från början. Men i och med att han började mörda så blev han en terrorist. En människa som sänker sig till den nivå den anklagar andra för att befinna sig på, blir som dessa människor.

En mördare är en mördare är en mördare. Svårare än så är det inte.

1 kommentar:

  1. ”En människa som sänker sig till den nivå den anklagar andra för att befinna sig på, blir som dessa människor.”

    Håller fullständigt med. Har någon försökt förklara för honom att han är precis likadan som de han kritiserar? Att inte kunna se det är ju ett uppenbart bevis på hans sugrörsperspektiv.

    SvaraRadera