fredag 13 april 2012

Att tro på onda barn

UPPDATERAT
Hur kan man projicera sin och omvärldens ondska på barn? Och dessutom sitt eget barn? Det borde väl vara det sista man gjorde? Barn som är så oerhört oskyldiga. Men nu har det upptäckts ett nytt fall av denna tro i Borås.

En flicka var utsatt för ren tortyr. Föräldrarna var så omedvetna att de begärde en resa till Kongo för att driva ut andarna ur henne. Av socialen. Det skulle skattebetalarna stå för. Uppenbarligen var de vana att få allt annat de bad om.

Dock fick de det inte denna gång utan flickan omhändertogs i fosterfamilj, men det dröjde ett par år innan hon vågade berätta vad hon hade varit utsatt för, fast hon hade blivit så misshandlad att hon hade förts till sjukhus.

Hur kan man förena sådana världar? Är det ens möjligt när övertygelsen hänger ihop med en religiös tro? Detta som är så svårbegripligt att det kan ta över människors hela värld.

Här har jag tidigare skrivit om denna företeelse. På måndag faller domen i det fallet mot pappan och styvmamman plus två pastorer en från Malmö och en från Borås. Och här skrev jag om den rättegången där det också handlade om en flicka.
2012.04.17
De fyra frikändes. Det gick inte att styrka tillräckligt med stödjande bevis för att få en fällande dom.
2013.05.14
Men tre av dem fälldes istället i hovrätten. Har jag skrivit om här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar