onsdag 22 december 2010

Tore Martini i våra hjärtan

Nu är dödsannonsen för Tore ute. Den är publicerad i DN och i Sydsvenskan enligt önskemål.

Han kan ni se den på Fonus sida.

Vi har beställt det allra minsta kapellet på Skogskyrkogården, där vi tänkte samlas närmaste släkten. Det är det här kapellet.

Så småningom så kommer Tore att vila i en askgrav på Skogskyrkogården. Det blir i vår någon gång när de har färdigställt en ny sådan plats. Där kommer att finnas en namnplatta med hans namn.

Han lämnade sitt arv till oss åtta närmaste barn och barnbarn, fast vi inte var hans biologiska barn. Men han betraktade mig och min bror som sina egna barn.

En epok är slut. Bland det sista han sade till mig när jag hälsade på honom en vecka innan han dog var att det är lättare att leva på sommaren. Så sant.

2 kommentarer:

  1. En storsint man. Fint namn Martini. Han var kräfta. Visst är det lättare att leva på sommaren. Vila i frid kära Tore.

    SvaraRadera
  2. Helena Parnassen: Jo Martini är ett fint namn. Han har fortfarande ett parasoll här med sitt namn på. Det är ju också en ädel dryck!

    Jo han var kräfta och mycket omhändertagande och snäll. Han hade en bror som också är död och ingen av dem hade egna barn. Så vi blev hans barn eftersom mamma och han umgicks i något decennium och till och med var gifta ett tag. Han var en del av vår uppväxt.

    Så många minnen! Inte minst när han sprängde en stubbe på tomten ute på Ingarö och den nästan blev en rymdraket! ;)

    SvaraRadera