tisdag 21 december 2010

Sverige är en bananrepublik

Det anser Julian Assange, som tycker det efter att han ska tvingas nu till Sverige. Han tycker inte att han har någon anledning att åka för att bli förhörd av någon liten "slumpvis" åklagare (manschauvinist vilket jag har konstaterat tidigare).

Dock tycker jag att han kan komma hit och hjälpa oss att få lite styrsel på vårt rättsväsende. Det är verkligen på tiden.

Naturligtvis kunde inte han veta att han befann sig hemma hos feminister, som skulle sätta dit honom. Men så går det till här i landet. Männen är ofta rättslösa. Tyvärr.

Inte bara gentemot kvinnor utan när det gäller barnen också. Kvinnorna kan ta ifrån männen deras barn genom att anklaga dem för övergrepp mot dem. Och barnet och kvinnan anses höra ihop fortfarande fast det lätt går att konstatera vem som är fadern.

Det fick en pappa erfara när mamman blev sjuk och inte kunde skriva på pappren om att han var far till hennes barn. Då måste han först stämma henne för att få vårdnaden om barnet.

17 kommentarer:

 1. Förhoppningsvis har vi för evigt släckt hans ambitioner att få bli svensk medborgare - alltid en framgång! Men en kåt rackare är han - det kan ingen ta ifrån honom :P

  SvaraRadera
 2. Jasså får dom hit honom nu. Han har i alla fall inte herpes och aids lästa jag. Så då kan flickorna pusta ut. Så vad blir då kvar av det hela? Kan man undra. Det undrar jag. Undrar hur Marianne Ny tänker. Hon gör bara sitt jobb. Men kanske AA och SW ångrar sig.

  SvaraRadera
 3. Gubben: Han är 87 procent slampa. Så har Julian Assange själv uttryckt det på datingsajten OK Cupid. Dessutom använde han signaturen Harry Harrison där, vilket är en SF-författare, som har skrivit om en anithjälte som misslyckas när han lyckas och tvärtom. En viss självinsikt hos mannen i fråga alltså.

  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/skvaller-inleder-informationskrig_5814809.svd

  SvaraRadera
 4. Parnassen Helena: Dom måste väl få hit honom någon gång annars blir jag väldigt besviken. Kära älskade Assange hjälp oss i vår nöd! Extremfeministerna håller på att sänka vårt land! Vi behöver dig. Ska vi demonstrera utanför riksdagen Helena?

  Jaså dom har tagit prover på honom då? Och en tand blev han av med läste jag, för någon hade lagt en metallbit i hans mat på häktet. Ja, herregud stackarn vad han får stå ut med. Skulle tro att AA och SW aldrig i sin vildaste fantasi kunde tro att det skulle få sådana här jättelika proportioner.

  SvaraRadera
 5. Assange står inte över lagen, han bryter lagen för att tillfredsställa sin ”hjälteimage”…

  Man få säga vad man vill, men att tillgripa sig på konfidentiella dokument är inte mindre brottsligt än att publicera patientjournaler!

  Alla pratar bara om starkas Assange, men ingen fattar hur mycket skada han åsamkat med ”avslöjanden”.

  Filmindustrin har använt sig av samma ”sanning” lång innan Assange publicerade ”sanningen”…

  Nu tackar alla extremist Assange för materialet för nästkommande terrormål – BRAVO Assange!

  Det blir ett nöje att se honom i en amerikansk domstol.

  SvaraRadera
 6. Jerry: Jo han är en pirat. Den imagen har han också. Men han är en riktigt nyttig idiot tror jag. Ser verkligen fram emot att få honom till Sverige, men inte fasen blir han utlämnad till USA? Tror du det? Vad menar du med det där om filmindustrin?

  SvaraRadera
 7. Ann Helena: Amerikanska filmindustrin använder sig av högaktuella ämne för sina filmer - för att inte hamna i blickfånget som Assange & Co. gör de "påhittade" story, som Wag the Dog.
  En amerikansk komedifilm från 1997.

  När den amerikanske presidenten hamnar i blåsväder på grund av en sexskandal anlitas en av Hollywoods främsta filmproducenter för att se till så att skandalen hamnar i skymundan. Producenten manipulerar medierna med en påhittad historia som antyder att USA är på väg att dras in i ett krig. Därmed flyttas fokus till att stå upp för det egna landet. Det finns mer...

  God Jul och Gott Nytt År på Dig.

  SvaraRadera
 8. " Men så går det till här i landet. Männen är ofta rättslösa. Tyvärr." Vad rätt du har. Synd att du verkar bespotta det...

  SvaraRadera
 9. Vad då bespotta? Du missuppfattar. Jag en den förste att stå på den pappas sida som har blivit av med sina båda barn och de med honom.

  SvaraRadera
 10. David: Hoppsan jag är nog inte rikigt vaken och det är 24 grader kallt, rekord där vi bor. Har inte varit det sedan vi flyttade hit 1987. Det är nog den där uppvärmningen som vi människor åstadkommer.

  Jo den där pappan finns alltså i min släkt. Och barnen har vuxit upp utan honom och vi utan dem. Jag menar verkligen att vi behöver hjälp och den kan komma på underliga vägar. Vi borde vara tacksamma för all hjälp vi kan få i det här landet.

  SvaraRadera
 11. Jerry; Okej då förstår jag vad du menar. Jag har sett den. Precis som i Sverige och överallt där det finns yttrandefrihet så säger människor saker på olika sätt och med olika medier och uttryckssätt. Efter den tidsanda som finns.

  På president Kennedys tid sade pressen inte ett dugg om alla hans kvinnoaffärer. Jag har skrivit en hel bok om Jacqueline Kennedy (som ligger på förlag) och där i slutet av deras liv tillsammans så blir presidenten en säkerhetsrisk genom sitt sätt att leva. Att aldrig kunna låta bli damerna. Och samtidigt åker en minister Profumo dit i England för att han har delat Christine Keeler med en rysk marinattaché och Profumo ljuger om detta. Så vem tog livet av president Kennedy och varför?

  Man behöver inte tolka den där filmen, som ett sätt att förtiga sanningen utan tvärtom som ett sätt att berätta hur det står till. När det gäller böcker som har romaner alltid använts på det viset.

  SvaraRadera
 12. Ständigt denne Assange. Men han har helt fel när han säger att Sverige liknar en bananrepublik, Sverige är ju en bananmonarki. Och han tycks fortfarande inte förstå att anklagelserna inte har ett dugg med någon CIA-konspiration att göra. Kanske ett brev från några av de tusentals svenska män som fått sina liv helt eller delvis förstörda på grund av Sveriges sexistiska lagstiftning kan få det att gå upp ett ljus? Herr Assange tror också att gärningsmännen, fröknarna Ardin och Wilén, är oskyldiga till händelseförloppet och bara blivit utnyttjade av myndigheterna. Är det någon variant på Stockholmssyndromet han lider av? Däremot att han inte litar på svenska åklagare är mycket sunt och är något som alla borde ta efter.

  SvaraRadera
 13. Patrik: Han är paranoid Assange. Det är nog medfött eller inlärt från mamma som flydde från män. Nä att han tror att Ardin och Wilén är oskyldiga ingår i nedvärderandet av kvinnor, som han också står för. Det kan inte vara dom. Det måste vara myndigheterna han slåss mot. Det är en värdig motståndare i hans paranoida värld.

  SvaraRadera
 14. @Jerry
  "Man få säga vad man vill, men att tillgripa sig på konfidentiella dokument är inte mindre brottsligt än att publicera patientjournaler!"

  Hur tänker du nu..? Säg att SÄPO för för sig att du är samisk terrorist och fängslar dig på obestämd tid för misstanke om att du utvecklat renar med bomber som du ska använda mot Skånes imperialistiska stadsskick. En journalist får nys om detta via en läcka inom SÄPO och publicerar uppgifterna. På vilket sätt är detta jämförbart med publicering av en patientjournal?

  SvaraRadera
 15. @ Jerry igen
  "När den amerikanske presidenten hamnar i blåsväder på grund av en sexskandal anlitas en av Hollywoods främsta filmproducenter för att se till så att skandalen hamnar i skymundan."

  Man kan ju utan problem vända på ditt argument och hävda att republikanerna blev väldigt glada över Monicas anklagelser eftersom att det förflyttade fokus från Clintons fungerande politik till irrelevant skvaller om hans privatliv.

  Samma sak nu med Assange. Man förflyttar fokus från de diplomatiska pinsamheterna, uppgifter om oegentligheter i inte bara USA utan en mängd andra västländer samt videofeeds av hur Apachehelikoptrar mejar ned journalister och barn. Detta kommer ur fokus och nu talar man bara om sex"skandalen".

  SvaraRadera
 16. Jerry – Wag the Dog gjordes före Clintons sexskandaler.
  Den blev högaktuell lagom till premiären.

  SvaraRadera
 17. @ sigvurd & Henke; käre god vad ni missar poängen med hänvisningen till amerikanska filmindustrin!

  Jag skrev "Amerikanska filmindustrin använder sig av högaktuella ämne för sina filmer - för att inte hamna i blickfånget som Assange & Co. gör de "påhittade" story,..."
  Sedan tog jag ETT exempel som filmen Wag the Dog för att ge ett smakprov.

  Har inte ork att associera olika filmer till Clintons, Bush eller vem det må nu vara, det få ni själva pyssla med.

  sigvurd, du har "talang" för att skriva spionnoveller...
  "...Säg att SÄPO för för sig att du är samisk terrorist och fängslar dig på obestämd tid för misstanke om att du utvecklat renar med bomber som..."

  Om du har svårt att inse att patientjournal är konfidentiella precis som dessa dokument som Assange olovligt publicerat, så skulle jag vilja se ditt ansikte när obehöriga läser i din journal att du är manodepressiv/paranoid och har syfilis i slutstadiet... Syfilisen har du till följd av köpt kärlek...

  Men du skall inte inbilla dig att jag godkänner/accepterar Apachehelikoptrar som mejar ned journalister och barn!!!

  SvaraRadera