onsdag 22 december 2010

Det är 24 grader kallt!

Och på P1 pratar dom om klimatturism, som att folk vill åka och se isbjörnar innan de försvinner från jordens yta för att det inte finns någon is vid Nordpolen.

Jag skulle snarare tro att de fryser ihjäl i vinter. Hur många var dom? Omkring 25-50 000? Har hört olika siffror. Forskarna får väl lov att räkna dem i vår när det blir ljust igen.

Vårt vatten har frusit i köket och på lilla toan, men vi har fortfarande en kran, där det rinner vatten. Jag säger till sambon att det här går inte. Vi får flytta till en lägenhet i ett flerfamiljshus.

Det är vansinnigt att bo i eget. Hela min tid går åt till att se till att inte vi och djuren fryser ihjäl.

Men på TV pratar dom om att det är saltbrist. Jaha? Vem bryr sig? Det är helt och totalt meningslöst att salta på vägarna när det är så kallt.

Ta hand om er där ute! Och andas inte. Det är livsfarligt. Det är kallare än i frysen.

PS. Vi bor tre mil från Slussen i Stockholm, rakt österut. DS.

4 kommentarer:

 1. I god tid till nästa vinte tycker jag, att myndigheterna skall låta förflytta allt folket till Thailand eller Kanarieholmarna.
  I 30 graders kyla fungerar inte mycket. Går numer barar ut för det nödvändigaste ie systemet och mataffärer.
  Förresten till nästa vinter kan man ju bjuda in dem som beklagar sig över jordens uppvärmning.

  SvaraRadera
 2. Kalle: Ja eller också kan vi bygga ett växthus över hela Sverige så att vi verkligen får del av växthuseffekten. Det finns dom som har gjort det där jag bor, alltså låtit huset omslutas av glas. Blir mycket varmare.

  Systemet är viktigt så att alla kan hålla värmen. Det hjälper med en hutt då och då. ;)

  SvaraRadera
 3. Nej, flytta inte. Håll ut. Elda på. Snart är det sommar igen. Tro mig. Här är det bara 11 grader nu. Känns skönt.

  SvaraRadera
 4. Helena Parnassen: Ja va f-n vi är väl tvungna att bo här åtminstone till våren... ;) Här är det minus 13 just nu och det snöar... va sjutton bor inte du längre norrut? Ingen klimaträttvisa här i världen. ;)

  SvaraRadera