tisdag 28 december 2010

Martina Kveldstad skyldig till dubbelmord

Hon ströp både sin mamma och en väninna för att komma över receptbelagda tabletter. Martina är en kvinna som ser helt vanlig ut. Och som återigen bevisar att mördare ser inte ur som monster.

Kvinnor kan dom också. Och nu har det bevisats igen. Hovrätten dömde henne till livstids fängelse för båda morden medan tingsrätten friade henne. De tyckte inte att bevisen räckte.

Förmodligen tar högsta domstolen inte upp fallet. Olika värdering av bevisen brukar inte räcka. Och visst har Martina Kveldstad det bättre inlåst. Annars hon kanske skulle mörda igen för att få tag i tabletter.
12.6.2015
Här kan ni läsa en intervju med Martina. Hon sitter på Hinseberg. Trist ställe. Har varit där och intervjuat en gång under journalisttiden. Det räckte.

8 kommentarer:

 1. Lite om rättssäkerhet. Om bevis, bevisvärdering och inte minst om berättelsens innehåll…
  Läs det, apropå falska anklagelser!

  SvaraRadera
 2. Valens: Jo jag läste om detta också... men valde att ta upp den kvinnliga dubbelmördaren. Kvinnor kan som sagt, men frikännanden är alltid kul! Falska anklagelser gillar vi inte i vår släkt, som du väl vet.

  SvaraRadera
 3. Men hur kan man strypa sin mamma! Har inte läst om fallet. Bara sett rubriker. Ströp hon mammas väninna eller sin egen? Frikänd sen dömd. Märkligt hur olika man kan se på saker och ting. Är hon skyldig har hon det bättre inlåst. Verkligen.

  SvaraRadera
 4. Parnassen: En kvinna med blå oskyldiga ögon och ljust blont hår. Urbilden av en svenska. Och rätt ung dessutom, som tycker att hon kan göra som hon vill. Jo det var hennes väninna. Hon maskerade båda morden som självmord.

  Mamman låg död i våningen när polisen kom förbi för att prata om den bortsprungna hunden. De upptäckte inte mamman. Men en granne gjorde det som hittade hunden och ville lämna tillbaka den.

  Människor är obegripliga när de blir monster.

  SvaraRadera
 5. Till detta skall tilläggas att Martinas mamma Gerd Kveldstad
  är en förredetta tung drogmisskrukare och som tog droger tillsammans med Martina. Martina växte upp i en väldigt tungt kriminel familj och med droger omkring sig. Martina fick aldrig en riktig chans som barn eller tonåring...
  Martinas äldre syster flydde och bröt all kontakt och skaffade sig en utbildning och ett ordentligt liv som Barnmorska.

  Martina levde under dom senaste 7 åren med en tungt kriminell kille
  som misshandlade och drog henne djupare ner i träsket. med droger,våldshandlingar försök till rån,misshandel och inbrott.

  Martina föddes in i eländet och klarade inte att ta sig ut... Tyvärr.
  Att en katastrof skulle ske handlade bara om en tidsfråga

  Martinas öde ligger till månt och mycket i Socialmyndigheternas händer och i vi som grannar och medmänniskor. Som inte vill eller vågar se och tycka eller agera... Utan som sedan efteråt säger... Jaja vad var det jag sa.

  Lyssna inte på vad människor säger.. lyssna på vad dom inte säger.

  // En sorgsen fd vän till Martina när hon en gång i tiden verkligen försökte men inte klarade av trycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saknar gäddan som fasen!..och tinas såkallade tungt kriminella pojkvän är en pundare och inte tungt kriminell, bara pundarkriminell..han sprang hela storgatsbacken ner när han var skyldig mig pengar för en hojj.

   Radera
 6. Anonym 19:41: Jo det finns alltid förklaringar, men man får ändå inte döda. Så bra då att storasyster lyckades bryta sig loss. Så trist att hon inte lyckades rädda resten av familjen. Så tråkigt att inte vi i samhället lyckades rädda båda flickorna. Men vi har alltid ett val, varje dag är en ny möjlighet att välja. Nu får samhället välja åt Martina.

  SvaraRadera
 7. Anonym 19:41: Om du vill får du gärna höra av dig och berätta mer. Min mejl: ann.helena@swipnet.se

  SvaraRadera