måndag 6 december 2010

Michael Douglas döende

Nu igen kanske någon tänker, för tänk så många artiklar som har skrivits om att han tar farväl av familjen och inte har långt kvar.

Jag såg hans film Falskt alibi från 2009. Efter det har han gjort tre filmer till. Otroligt. I filmen Falskt alibi spelar han en sliskig åklagare, som planterar dna-bevis för att han vill bli känd som den oslagbare och ge sig in i politik.

En rätt dålig film, lite serieaktig i sin efterhärmning av Hitchcock och med en twist på slutet förstås. Redan där i den filmen ser Michael Douglas gammal och sjuk ut. Och har han inte lite raspig röst?

Min farfar dog i samma sjukdom som Michael Douglas nu har. Han kunde inte bota sig själv fast han var öron-näsa-hals-läkare. Och att förlora rösten är väl en skådespelares värsta öde.

Därför har Michael Douglas vägrat att operera bort struphuvudet, som skulle kunna hjälpa honom att överleva. Då vore hans liv som skådespelare slut, för då skulle han bara kunna prata med hjälpmedel.

Åttio procent av de som drabbas av strupcancer är män. Dödligheten är hög och alkohol plus rökning är ett par orsaker.

4 kommentarer:

 1. Gillar Douglas. Som barn hade man farsan på korten och böt och hade sig. Tänk att få cancer i Adams-äpplet. Måste vara döden i grytan.

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Jo ett jävla öde , men rätt självförvållat om jag begriper rätt. Farfar söp en del han också och rökte cigarr. Han blev bara drygt 50 år.

  SvaraRadera
 3. Det är fruktansvärt. Vilken inhuman kamp. Michael Douglas är en av de allra bästa amerikanska skådespelarna och jag önskar innerligt att han ska få fortsätta med både sitt liv och sina filmer.

  SvaraRadera
 4. Lena: Det vore väl bra. Han är bara 66 år (ett år äldre än jag själv). Men tyvärr så verkar han av någon anledning ha valt den här sjukdomen (så säger en del att vi gör innan vi kommer hit). Han har en vuxen son och två små barn. Hans son Cameron dömdes till fem års fängelse i våras. Ännu en påfrestning.

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/michael-douglas-har-strupcancer.html

  SvaraRadera