måndag 6 december 2010

En mellanstor hund

Det är vår utrikesminister Carl Bildt. Fast han har en stor hunds attityd. Det är omdömet om honom i de diplomatiska nyss släppta pappren.

En träffande beskrivning, men lite gullig också. Han påminner rätt mycket om en hund Bildt. Han uppträder verkligen som om han var för stor för sin omgivning och det har han alltid gjort.

Jag såg honom en gång på Skansen när han var där med sina barn och sina livvakter. Det var rätt länge sedan när våra barn också var små i början av 90-talet. Han och familjen syntes så tydligt.

De var omgivna av en särskild bubbla med utstrålning av makt och härlighet. Familjen flöt fram över marken närmast överjordiskt. Det blir lätt lite löjligt.

Men Hillary Clinton såg lite tjusad ut när hon hälsade honom välkommen till USA. Hon gillar ju den sortens män, som ser ut ungefär så. Hon har ju en själv.

Han gör lite som han vill den här mellanstora hunden. Han påminner rätt mycket om vår jack russell terrier Lukas.

Lukas har precis samma kynnelag och gör som han behagar. Fast låtsas att det är vi, husse och matte, som bestämmer. Plus att han betraktar sig som en schäfer eller en dobermann. Voff på er!

3 kommentarer:

 1. Det är lite Snobben över det hela. Vi får delta i allt nu. Det är kul. Om alla hade humor kunde hela världen skratta åt spektaklet. Men jag befarar att det snart blir krig.

  Carl Bildt är lång. Mötte honom i en dörr en gång. Tror det var på Moderaternas kansli. Han har en viss arrogans. Måste vara tråkigt att vara gift med en man som reser så mycket. Han är aldrig hemma skriver amerikanska ambassadören. Han kallar hemkomsten för driftsstopp. Barzun alltså.

  SvaraRadera
 2. Förresten har jag fotat honom - Bildt - alltså på Sergels Torg.

  SvaraRadera
 3. Helena Palena Parnassen: Jo det är roligt med deltagande. Krig? Nä nu får det vara nog med den sortens dumheter. Jo han är jättelång Bildt och arrogant där uppe. Större än livet. Var han redan som tonåring. Vilken skillnad mot min son, som också är lång, men inte ett dugg arrogant. Gissa vem jag gillar mest?

  SvaraRadera