torsdag 9 december 2010

Kris i Göteborg - det kom något från himlen

Det heter visst snö och det föll mycket mer än vad som var förvarnat om. Stackars göteborgare! En av dem är min bror. Herregud, både han och jag har upplevt meterhöga snödrivor, senast förra vintern. Inget problem.

Här snöar det också på östra sidan av landet. Allt är totalt vitt, varenda gren och buske är dekorerad och snön ligger halvmeterdjup. Dessutom betalar vi själva för snöplogningen för våra vägar är privata. Och kommer inte plogen så är det bara att skotta själv. Ut till stora vägen.

Men i Göteborg blir det krismöte. Snösvängen är tydligen nedlagd. Kan bero på att de har ett annat krismöte i Mexiko om att det aldrig mer kommer att bli några vintrar och all polaris i Arktis kommer att smälta. Stackars isbjörnar!

Vi människor är så lättlurade. Vi går på allt vad vetenskapsmännen säger. Bara de visar lite statistik, som ser trovärdig ut. Men vädret jävlas lika mycket med detta klimatmöte, som med mötet i Köpenhamn förra året. Halva Europa är täckt av snö. Eiffeltornet fick stänga i går.

God vinter på er! Ta på er ordentligt och mata småfåglarna så att de överlever till våren! Och se upp där ute för nu lär det bli kallare i Göteborg! Bror min kör försiktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar