torsdag 30 december 2010

Tigerns år snart över

Tack och lov kan man säga. Detta år då vad som helst var möjligt och det kunde kännas som om världen hade spårat ur.

"Demonstrationer, bombattentat, kidnappningar- mycket väsen för ingenting -jämfört med vad som händer bakom kulisserna." Som det står i min bok om detta år.

"De tillspetsade konkreta exemplen är som iskallt vatten i nacken på dem som sover. Det blir många som väcks omilt detta år." Står det vidare i min bok utgiven år 1983.

Men nästa år börjar Harens år. Det är något helt annat. För då kan alla andas ut och skämma bort sig själva. Allt kommer att kännas fridfullt efter det galna Tigeråret.

Det blir lätt att knyta kontakter och alla verkar mottagliga och öppna, bråkmakarna har gått upp i rök och allt vi hör är vänliga röster och omtänksamma gester - allt utan baktankar.

Måtte det vara sant! Vi kan göra det alldeles riktigt och verkligt om vi bestämmer oss för det.

Obs! Harens år börjar inte i januari, utan en bit in i februari, så än är vi inte där.

4 kommentarer:

 1. Japp! Så får det bli! 2011 kommer bli ett underbart år. Tror jag med. Känns i magen, och det är inte hunger, det är det där andra, "inutionnåt", ja vad det nu är, men man ska aldrig ifrågasätta en kvinnas magkänsla ;)

  SvaraRadera
 2. Lena: Bra! Då är vi två som tycker så. :) Men först kommer vårt eget nyår och lite Tigerår får vi stå med till innan det vänder...

  SvaraRadera
 3. Harens år! Jad dom skuttar vida kring. 2011 blir en fyra. Vi får se. Hoppet är det sista som överger människan. Jag är född i Grisens år. Assange och Ardin är båda vattentecken - han Kräfta och hon Fisk läste jag för ett tag sedan. Synd att det sketssig. Kunde ha blivit seklets bröllop. Eller hur? Men han ville nog inte ha henne. Han drog bara över och stack!

  SvaraRadera
 4. Panassen Helena: Du är väl en lycklig människa då? Själv är jag tupp och gillar att synas och predika... stämmer bra. Assange är också gris... och Ardin är get, en flirtande typ, dom är nöjeslystna och blir bra playboys, kurtisaner och gigolos, dom känner sig ofta missnöjd och tror att gräset är grönare på andra sidan, söker tröst i religionen, men tror också på det ockulta, gillar framgångsrika pojkvänner... och dras till grisar, hästar och kaniner. Där har vi henne i ett nötskal, taget direkt ur min lilla bok. Ta det med en nypa salt... på internet har jag sett att dom bytt ut grisens år och kallar det björnens år, antagligen en eftergift åt muslimer.

  SvaraRadera