söndag 7 februari 2010

Samma väder här som där

Det har snöat upp till en meter i Washington, där staden är tyst och stilla efter att snön dalat ned sedan i fredags. Den lär fortsätta att falla till i kväll och flera tak har rasat in under tyngden av snön.

Det lär slå till och med Knickerbocker-stormen från 1922 då en teater med det namnet rasade in och närmare 100 människor omkom.

Hela vädersituationen lär bero på El Nino, som finns i östra Stilla Havet och orsakar torka i Australien och Asien, men blött i både Nord- och Sydamerika.

Och lilla Sverige då? Ja vi befinner oss mellan dessa områden, så det kanske är vädrets tärning som avgör?

I morse när jag vaknade stod ett rådjur utanför huset med en massa fåglar omkring sig. En idyllisk bild. De kalasade tillsammans på maten vi hade lagt ut.

Snövallarna vid vår väg går upp till taket på våra bilar.. och sopbilen vågade sig inte in på vägen senast i torsdags. Men soptunnan var borta när jag tittade ut. Vem vill sno en soptunna?

Sedan begrep jag... sopåkaren hade gått hela vägen från den större vägen fram till vår tomt, hämtat soptunnan, men inte gått tillbaka till oss igen med den.

Jag gick och tittade... jo mycket riktigt där stod den, tömd. Tack sopåkaren! Vi får väl se hur det ser ut om fjorton dagar igen... då nästa tömning ska ske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar