lördag 13 februari 2010

Angela blev en räddande ängel för rånaren Greg

Greg Smith framträdde på Oprah Show i dag, som sändes över TV3. Han satt där, inte för något bra han hade gjort, utan för att han hade rånat Miss Angela, som han hela tiden kallade henne.

Angela Montez blev utsatt för ett rån av Greg Smith. Han är 23 år och har varit i militärtjänst i fyra år, men var nu arbetslös sedan ett år och hade blivit av med körkortet, så till slut såg han ingen annan utväg än att råna någon.

På övervakningskamerornas bilder syns att han kommer in och hotar Angela Montez och att hon också öppnar kassalådan, men att hon pratar med honom hela tiden. Han ändrar sig och försöker lämna över pistolen till henne, men hon är så rädd så hon vågar inte ta emot den. Han tar då ut kulan, som finns i vapnet och ger henne.

Sedan faller de båda ned på knä och ber. Efter detta går han ut. Men hela rånet finns bandat - han tar hennes mobiltelefon och lite pengar ur hennes väska - och när han går ut visar han sitt ansikte. Allt läggs upp på internet.

Hans fästmö Sherrie får telefonsamtal från vännerna, som säger att hon ska titta på internet, där finns Greg. Hans mamma ser på elvanyheterna på TV och ser sin son. Hon åker genast hem till sonen och säger att han måste lämna över sig till polisen. För de ser honom som en beväpnad rånare och hon vill inte att hans fästmö och barn - hennes barnbarn - ska råka illa ut.

Nu sitter han i fängelse i staten Indiana och har inte ens en advokat när han framträder hos Oprah, sittande i den orange fängelsedräkten och med handbojor.

I ett slag framställer detta inslag i Oprah Show Amerika och världen i ett nötskal.

Greg själv säger att han tror att det var "The Minister" själv som pratade med honom genom Angela Montez, för han träffades av något, han hade aldrig känt så förut, säger han. Och han börjar gråta i fängelset nu när han kan be Angela om ursäkt, för hon sitter i Oprah Show.

Hans fästmö Sherrie och Greg har varit tillsammans sedan de var 15 år. De är båda nu 23 år och har lilla Maya, som just den dagen fyller 2 år. De är också i TV-studion. Sherrie arbetar och studerar heltid och har bråkat med Greg om att han inte bidrar till deras försörjning. Hon ber nu Greg om ursäkt i TV ifall hon har drivit honom till detta.

Hans mamma Donna berättar att han har varit deprimerad och självmordsbenägen och inte har "känt sig som en man".

internet och Gud i samarbete åstadkom att Greg ångrade sig och anmälde sig själv till polisen. Han avslutar med att säga att han alltid har trott på Gud och Kristus.

Allt uttrycktes genom denna lilla familj... hur svårt det är att klara sig, som man i vår värld och hur kvinnor kan hjälpa till med det. För där satt förutom Oprah tre kvinnor i studion och alla var de svarta utom Angela, som uppträdde som räddande ängel både för sig själv och Greg.

I Oprah Show erkänner Greg Smith också att det var andra gången han gjorde detta. Rånade någon. Och Angela Montez säger åt honom att prata med folk i fängelset för det finns fler som känner som han där, som ångrar sig och vill ändra sig.

Jag hittar inte fortsättningen, men det finns kanske någon där ute som kan hitta vilket straff han fick. För detta hände i sept-oktober förra året.

2 kommentarer:

  1. På vilket sätt anser du att Greg åskådliggör svårigheten i att vara man?

    SvaraRadera
  2. Charles: Det är en mycket stor fråga du tar upp... som jag inte kan svara på... inte kort, låt frågan vara fri...

    SvaraRadera