onsdag 3 februari 2010

Brev till rektor Anders Hallberg Uppsala universitet

Jag skickade nyss det här brevet till professor Anders Hallberg vid Uppsala universitet:

Till rektor Anders Hallberg
Uppsala universitet


Jag tillhör de som förskräckt har läst Eva Lundgrens artikel på sajten Newsmill http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/02/n-r-ska-vi-erk-nna-att-polischefen-bara-r-som-andra-m-n. Jag blir matt av att det inom universitetsvärlden fortfarande finns en sådan person, som uppenbarligen har rasistiska fördomar mot halva mänskligheten.

Som inte kan se att polischefen är en man, som kanske är en brottsling (han är inte dömd ännu). Att hon inte kan se att inte 4-5 miljoner sådana människor lever i Sverige, utan att det är ett ytterst litet fåtal.

Att både män och kvinnor behövs i det viktiga arbetet med att uppfostra de gemensamma barnen. Som det nu har blivit sedan alla politiker inför förra valet bekände sig till feminismen så har barnen kopplats permanent till kvinnan. Mannen är mycket lätt att få bort ur förhållandet. Så ser nu vårdnadslagen ut.

Professor Eva Lundgren tillhör de som har demoniserat männen som grupp. Om hon hade gjort detta på ett universitet med vilken annan folkgrupp som helst: romer, katoliker, invandrare eller kvinnor, så hade hon inte kunnat sitta kvar som professor.

Som kvinna skäms jag över att det finns sådana kvinnor vid våra universitet, som påstår sig vilja stå för jämlikhet när de i själva verket bedriver en häxjakt på och demoniserar män.

Med vänliga hälsningar

Ann Helena Rudberg
journalist och författare

Om ni själva vill skicka ett brev till rektorn så är adressen: anders.hallberg@orgfarm.uu.se

13 kommentarer:

 1. Mycket bra initiativ AHR!

  Jag är så glad att du orkar hålla på att käfta emot. Det är viktigt att vi alla gör, men särskilt viktigt om det är en kvinna. Tyvärr så har ju männen degraderats till slagpåsar som helt enkelt ska hålla käften som dom förtryckare dom är. Protester ses bara som bevis på vilken förövarmentalitet dom har.

  Ja! Ibland vet man inte om man (mar)drömmer eller är vaken.

  Keep up the good work
  / Bernt

  SvaraRadera
 2. Bernt: Tack för berömmet... gå nu sta och gör likaledes... eller kan du inte?

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet men tyvärr tror jag inte det hjälper då just Uppsala sitter ohjälpligt fast i marxistisk feminism genom deras gensuscentrum och gisa gissa vem som är ordf, om inte allas vår kära Pol pot kramare, Birgitta Dahl! Det är miljoner vi pratar om i styrda forskningsanslag som om inte de lägger beslag på dom går till ett annat universitet.

  SvaraRadera
 4. Nils Dacke: För att nu försvara Uppsala universitet så har de ju faktiskt försökt att bli av med den nämnda professorn. Hon fick en viss tid på sig att rätta till sin forskning (vet inte om den tiden nu går mot sitt slut). Om hon nu känner på sig att hon ligger illa till så kan hon ju i ett sista fyrverkeri fyra av allt hon känner för i ett slags triumfatoriskt vad-var-det-jag-sade på Newsmill.

  Hon uppför sig verkligen inte som någon som har något vett i skallen och företräder sans och balans. Hennes intresse för Knutby och andra djupa avarter verkar ha dolda rötter inom henne själv.

  Jag har två släktingar på Uppsala universitet. De är båda doktorer och den ene är en professor. Skulle tro att dom också skäms (har inte frågat dom) men de kan förstås inte yttra sig utåt i denna interna fråga.

  Så om man ser det positivt så stödjer vi Uppsala universitet genom att höra av oss och påtala hur vi ser på saken. De genuscentra som finns vid universiteten uppfattar jag som "bättre".

  Och dessa kan ha tillkommit för att balansera de värsta ROKS-människorna. Vet inte om det är så, men det kan vara så. Universiteten kan inte göra sig av med professorer utan vidare, för det drabbar både dem och den politiska makten negativt, men det går att långsamt vända saker och ting.

  Ni är folket! Höj era röster!

  SvaraRadera
 5. Genuscentrum. Pol Pot. Birgitta Dahl. Herregud vilken soppa. Ska bli kul att se vilket svar du får. Om du får något.

  SvaraRadera
 6. Helena: Jag tror inte att jag får något svar... jag skrev för att stötta universitetet och rektorn egentligen... och har kommenterat en gång till detta på redaktörernas blogg på Newsmill

  http://www.newsmill.se/KPML_blogg

  SvaraRadera
 7. Denna förbannade "professorn" helt ofattbart att hon med våra pengar tillåts sprida denna fascistiska dynga!

  Män är djur, tycker inte du det? Är väl klassiskt numera. Byt ut det till vilket ord som helst, syrier, judar, kvinnor, och det hade tagit mer hus i helvete än vad det egentligen gjorde! Vad säger det?

  SvaraRadera
 8. Ramona: Ja det är synd om oss människor, som alltid lyckas skapa ett eget helvete här på jorden, när vi kunde ha det så bra :)

  Men vi lever väl i den yttersta av tider... haha getterna ska skiljas från fåren eller hur var det nu... ;)

  SvaraRadera
 9. Riktigt bra. Det är inte utan att man skäms för Uppsala Universitet...


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Tack! Stärkt i hoppet att besegra ...ondskan..

  SvaraRadera
 11. Anonym: Alltså ondskan är det inte... det är en missuppfattning. Ingen människa är ondskan förkroppsligad, inte ens Hitler... faktiskt. Utan om någon som Lundgren tillåts framträda så är det vi alla kollektivt som medger att detta får ske. Oftast genom att inte säga något, tystnad... befrämjar inte godhet.

  SvaraRadera
 12. hej Ann Helena,

  Jag fick svar på mitt mail till Rektorn idag... http://madman84.blogspot.com/2010/02/rektorns-svar-om-eva-lundgren.html

  SvaraRadera
 13. Oj.
  Frimodigt skrivet brev.
  Trevligt.

  I bland så funderar jag över.

  Finns det en Fruediansk koppling mellan polischefen och professorn lundgren.s agerande?

  Förstår jag det rätt har de båda en gemesamm nätverks grupp av männ som Lundgren startade.

  Wikipediar man på professor Lundgrens bakgrund så finns kopplingen till just , att se monster vara monster eller demonisera.

  /

  Per Hagman

  PS: Är int detta ovan tänkt ett bra uppslag för en historia?

  Rubrik?

  SvaraRadera