måndag 8 februari 2010

Gabriella Lahti försöker skapa drama

Hon har förmått Marina Engan att gråta ut över den hemska "tanten" Monica Antonsson. Jag länkar inte till eländet, för det är så urbota dåligt.

Lahti jobbar åt en skandaltidning på nätet, som inte drar sig för någonting för att kreera lite besökare. Gabriella Lahti är född 1983 och bor i Stockholm.

Hon har bott en längre tid i Australien och verkar gilla att partaja. Om man slår upp henne på nätet är det sådant som finns där. Hon har skrivit någon artikel på Newsmill, men är okänd som användare.

Jag skäms över att hon försöker få en inbiten lögnare och kanske (?) försäkringsbedragare som Marina Engan att agera offer i sjukbranschen när hon annars tydligen har en stor firma, som heter Barnens Röst, som enligt egen utsago har "team" och erbjuder det bästa "industrin" har att erbjuda.

Tydligen så jobbar denna sjukpensionär enligt egen uppgift sex dagar i veckan. Endast söndagar är en ledig dag.

Hon är född 1960 och skulle rimligt sett ha många år kvar att jobba, så varför har hon då sjukpension? Det tycker jag är en rimlig fråga.

Marina Engan har uppenbarligen gjort detta för att fortsätta att göra livet surt för Monica Antonsson.

Så därför ljuger hon så det osar i artikeln. Och Gabriella Lahti har naturligtvis inte brytt sig om att fråga Monica Antonsson om saken. För då hade det ju inte blivit någon historia.

Känd kvällstidningsjournalistik: kolla aldrig en historia, den kan spricka. Och kolla aldrig några källor. Ifall någon frågar säg att du har alla papper på vinden.

Journalistik i Liza Marklunds efterföljd. Har hon startat en skola? Eller?

27 kommentarer:

 1. Fy fan vilken smörja! Det är sanslöst att all geggamoja kan spridas utan sans och balans.

  Det säger en del om branschen som kallas sensationsjournalistik, tvi, tvi ,tvi!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag blir så jävla arg rent ut sagt... :(

  SvaraRadera
 3. Hej igen

  I den här intervjun där Kaffelatte själv blir intervjuad inser man begränsningen av det som andra har och tänker med. Kaffelatte saknar en mängd av dessa,
  http://www.tntdownunder.com/article/2452990847.html

  Jag älskar det korkade svaret på frågan om Latte haft några memorerande upplevelser i Australien och hon svarar att Australien borde investera i tandvård för sina medborgare, eftersom många har glest med tänder i munnen.

  Då vill jag bara säga, lilla kaffekoppen, så länge det finns sådana obegåvade människor som du, kommer det aldrig att bli pengar över till tandvård för alla. Det är nämligen mycket intressantare med smink, sprit, knulla och att leva livet, helst på andras bekostnad. Alltså varför ta ett jobb där man ska vara tvungen att hugga i, då kan ju naglarna gå av. Herregud!

  SvaraRadera
 4. Låt oss förbigå sophanteraren Lahti och Engan-fjomporna på hennes blogg med isande tystnad!

  /Alexis

  SvaraRadera
 5. Ramon: Gud vad du kan vara elak... ;)

  Alexis: Isande tystnad var ordet... ;)

  SvaraRadera
 6. Jag menade alltså förbigå Lahti och Newzblog. Däremot Engan själv kan gott synas i sömmarna även i fortsättningen. Tar hon fortfarande fullt ansvar för den kränkande "Matilda"-insamlingen t ex?

  /Alexis

  SvaraRadera
 7. Jo, det menade jag också... Nej självklart inte Alexis... ha en god kväll :)

  SvaraRadera
 8. Engan har brutit mot det av henne föreslagna/dikterade stilleståndsavtalet! Vid snabbkoll upptäcktes att hon skriver på den där bloggen att Monica felaktift har påstått att hon, Engan, har ett företag. Engan skulle ju inte ens nämna Monica! Betr påstående om företag kan jag heller inte minnas att Monica gjort ett sådant påstående. Engan är en falsk fan. Men det visste man ju förut.
  /Alexis

  SvaraRadera
 9. Ja, jag måste faktiskt erkänna det. Jag kan vara elak, väldigt elak.:))))

  SvaraRadera
 10. Hej Ann Helena Rudberg och Ramona Fransson!

  Först och främst: Vad kul att ni läser Newzglobe.com.
  Det är alltid roligt med nya, törstiga läsare som gillar att kommentera våra artiklar.

  OM ni skulle råka ha åsikter angående artiklar som publiceras på Newzglobe.com, är det min nyhetschef ni ska prata med. Jag är alltså inte den person som ansvarar över materialet.

  Gällande min ålder, mina bilder och annat smaskigt material ni har kommenterat i denna blogg: kul att det man gör uppmärksammas.

  Ibland har ni fått vissa saker om bakfoten men man kan ju inte nå ut med sin humor till alla därute. Hoppas att ni någonstans i all bitterhet får fram ett skratt då och då. Det är ju trots allt det som gör livet värt att leva. Vi kanske skulle korka upp en Champagne någon kväll? Jag bjuder.

  Ha en bra dag, simma lugt

  Bästa Hälsningar,
  Gabriella Lahti
  www.newzglobe.com

  Ps. Tack för mitt nya smeknamn, jag älskar ju Latte, tycker dock att den är lite för svag iband när den serveras i Sverige. Men då får man beställa en extra shot espresso. Om man vågar. Men det gör ju ni båda, eller hur?!

  SvaraRadera
 11. Jadu Gabriella, det är ett riktigt lågvattenmärke att låta en person som denna Engan från överlevarsekten breda ut sig, med dig som passiv förmedlare. Det är oseriöst och mycket klandervärt. Det var för patetiskt att se Engan försöka träffa en överenskommelse med MA att från och med nu skulle de inte bråka med varandra, bortsett då från den osannolikt förvridna bild av Monica som Gabriella Lahti just skulle publicera. Det är som ett par yngre tonårsflickor elaka hämnd.

  SvaraRadera
 12. Kära Gabriella. Tack för din kommentar. Eftersom jag har jobbat som journalist större delen av mitt liv (18 år på DN varav tio med kulturmaterial bla) så vet jag att man inte behöver skriva den sortens äckliga skandalartiklar som du skrev.

  Även om du hade fått i uppdrag att intervjua Marina Engan eller göra det till en kamp mellan tanter... utav den överordnade chef, som naturligtvis hade piskat (sic!) dig om du inte hade uppfyllt hans krav, så hade du kunnat göra en schyst intervju och tagit reda på fakta om denna Engan.. inte bara haft med hennes egen lögnaktiga utsaga.

  Det går att ställa lite intrikata frågor också när man intervjuar folk. Hon är en suspekt kvinna, som säkert har många egna problem, men som också har satt i system att förfölja pappor genom bla namninsamlingar. Och som bla har tutat i Liza Marklund (som inte heller är någon stjärna på faktagranskning eller källkritik) att det är helt okej att förfölja denna pappa C i åtta krönikor i Expressen. Denna pappa har fått avstå kontakt med sitt barn och flytt utomlands för att få ett eget liv.

  Hmm var det inte samma Liza Marklund som skrev en bok om en mamma, som var så förföljd av ett band araber beväpnade med automatvapen, att denna stackars mamma måste fly genom hela Sverige och sedan söka asyl i USA? Och kan denna ideologiskt korrekta bok (lögnaktig men politiskt korrekt i det projekt Liza Marklund höll på med) ha gett till följd att Liza Marklund då genom exempelvis sådana kvinnor som Marina Engan har fortsatt att förfölja pappor?

  Monica Antonsson vet allt om detta. Hon har till och med skrivit en bok som heter Mia - sanningen om Gömda, som handlar om vad som verkligen var sant och hur Liza Marklund, som sitter som ambassadör i Unicef (som i den rollen ska försvara alla barn i hela världen) istället har hjälpt till att splittra och förfölja familjer med barn...

  Det vore något att skriva om... ifall inte dina överordnade förbjuder dig förstås... ha en bra dag :)

  SvaraRadera
 13. Ja, det var riktigt beklämmande att läsa Marina Engans utsagor i artikeln. Framför allt att de fick stå oemotsagda. De enda man kan ta på allvar i kommentarsfältet är Björn och Alexis, resten är skrivna är personer med skev verklighetsuppfattning. För oss andra som följt Monicas blogg under mer än ett år nu står det helt klart vem som är värd att lyssna på, och det är inte ME med följe. Bedrövlig artikel där den enda behållningen var intervjun med polisen, som knappast gav ME vatten på sin kvarn.

  SvaraRadera
 14. Men Monica vågar ju inte stå för sina åsikter och prata med reportern. Hon kryper undan och gömmer sig. Det gör hon för hon VET att hon har gjort fel. Det kan alla se. Förstår att ni är besvikna på henne.

  SvaraRadera
 15. Anonym: Hon har redan pratat med reportern... så jag vet inte vad du dillar om...?

  SvaraRadera
 16. Monica törs ju inte ens läsa artiklarna. Hur ska hon då bemöta dem? Hon törs ju inte ens ta i ämnet på sin egen blogg den lilla fegisen.

  SvaraRadera
 17. Anonym: Hon har skrivit om det i sin blogg... så jag begriper inte vad du dillar om nu igen Marina eller vem du nu är... uppenbarligen tillhör du häxfalangen.. är du ledsen att du inte var tillräckligt snabb så att du hann läsa? Hon tog bort det för hon hade publicerat Marinas låtsasutsträckta hand... innan hon fick veta att Marina hade ställt upp på en lögnartikeln i skandalblaskan, som Gabriella Lahti jobbar på.

  Denna blaska har gjort sig berömd för konstiga utspel. Här finns ett antal artiklar om dem på Dagens media:

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article121689.ece

  Vd är Meraj Syed som tydligen tillsammans med bror sin driver detta.. de har konkurs bakom sig och betalningsanmärkningar och sägs då och då vistas i Dubai...

  https://www.flashback.org/t1058835

  SvaraRadera
 18. Meraj Syed är inte skriven i Sverige, men hans bror verkar bo i Nacka... de båda verkar tillhöra de rika araberna, som har studerat och blivit rika (på olja?) och nu vill betyda något i världen...

  SvaraRadera
 19. Hej Gabriella,

  akta dig bara för att använda tänderna när du korkar upp champagnen, annars kan leendet som blir kvar med få tänder, bli missvisande.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 21. Ann Helena
  Kul läsning detta. Jag skrattar gott!
  Jodå, ägaren bor i Dubai. Det sa Gabriella L när hon ringde.
  Jag skriver några rader i min blogg om anklagelserna här.
  Kram

  SvaraRadera
 22. Okej! Ser fram emot det! Kram tillbaka

  SvaraRadera
 23. Gabriella Lahti förstod nog inte att det var som att öppna Pandoras ask att skriva om Marina Engan. Det här blir en lärdom om hon nu vill fortsätta på den skrivande banan. Får väl lägga till Kalle som namn på listan över läsvärda kommentarer, resten kan man med fördel hoppa över.

  SvaraRadera
 24. Ann Helena Rudberg är en usel jounalist och om möjligt en ännu sämre författare. Gabriella Lahti kommer med åren att utvecklas till en mycket bättre skribent, något annat är helt enkelt inte möjligt.

  Det är tragikomiskt att se medelålders kvinnor där både mat och gravitation gör sig pinsamt påminda, bli så upprörda att de nästan kräks, och allt för att få tillbaka sin ungdom igen.

  Detta kan illustreras med att läsa kommentarerna från mensmaffian, om Gabriella som flickan som snart blir gammal, äcklig och ful... Precis som de ser sig själva.

  SvaraRadera
 25. Karl Gunnarsson: Och hur vet du det? Har du läst alla mina artiklar? Eller böcker?

  Du vet ju inte ens hur gammal jag är... jag är inte medelålders... jag är gammal... punkt slut... visa lite respekt för ålderdomen vetja.

  Käre Kalle... jag vill absolut inte vara ung igen. Det är inte lätt att vara i samma ålder som Gabriella... jag har en viss medkänsla eftersom jag kommer ihåg hur det var... Jag hoppas verkligen att hon utvecklas, något annat vore sorgligt.

  Vem är du en släkting? Ta hand om flickebarnet då så hon inte gör bort sig mer.. jag önskar dig all lycka med det.

  Jag är bland det vackraste man kan se.. det tycker alla!

  Ha det riktigt gott nu Kalle och ta inte livet så hårt! Kram på dej!

  SvaraRadera
 26. Nu får bloggtanterna på moppen:
  http://www.newzglobe.com/kronikorer/katrinzytomierska/fram-mer-personangrepp-fortal-och-lagbrott

  SvaraRadera
 27. Ja och nu går Sveriges Television in på detta urgamla inlägg. Varför?

  SvaraRadera