måndag 8 februari 2010

Bengt Westerberg avstår sin miljonlön

Tills vidare och från den 1 mars så avstår Röda korsets ordförande Bengt Westerberg att ta ut sin lön som ordförande.

Kritiken mot honom blev helt enkelt för hård och han kommer att avstå lön tills medlemmarna har bestämt hur mycket han ska ha. Han har också erbjudit sig att ställa platsen till förfogande, men så långt ville inte styrelsen gå.

Under tiden, som han avstår lön, deponeras denna på ett konto och på Röda korsets dag den 8 maj ska det vara klart vad medlemmarna tycker.

Alternativet hade varit att kalla in en extrastämma och ställa ordförandeposten till förfogande, men det tyckte styrelsen inte var en bra idé. Det skulle kosta för mycket.

Röda korset har fått sämre insamlingsresultat till följd av människors misstänksamhet mot organisationen. Och en donation på 100 miljoner från finansmannen Roger Akelius gick deras näsa förbi pga av svindeln.

Bengt Westerberg säger att han anpassar sig till det arvode han får. Han kan tänka sig att jobba gratis.

Kritiken mot organisationen har varit hård sedan det upptäcktes att Johan af Donner hade svindlat Röda korset på omkring 6.5 miljoner kronor. Och Bengt Westerberg gick först ut och försvarade honom och sade att det handlade om otillåtna extrainkomster.

2 kommentarer:

  1. Roger Akelius! Hur nånga miljoner eller rent av miljarder har gått bättre behövandes näsa förbi genom hans skattetrixande?

    SvaraRadera
  2. Anonym: Ja det vet man inte precis som du säger.. han är ute efter att skapa goodwill för sig själv... förstås... också genom att skriva på Newsmill, ha en god kväll :)

    SvaraRadera