söndag 9 januari 2011

Jared Loughner uttryckte dagens galenskaper

Den 22-åring, som sköt och dödade sex människor i går och skadade kongressledamoten Gabrielle Giffords svårt, uttryckte att analfabetismen och valutan var orsakerna bland annat till vad han gjorde.

Han uttryckte på ett förvirrat sätt detta. Han omfattade och gillade tydligen både yttersta högerns och vänsterns båda skrifter: Kommunismens manifest och Mein Kampf.

Att han drog slutsatsen att det var dags att skjuta så många som möjligt är förstås en yttersta galenskap av den sort, som kan inträffa i ett land som USA, där vapen är lätta att få tag på.

Demokraten Gabrielle Giffords stod på republikanen Sarah Palins dödskarta, som en av de tjugo politiker, som hon allra helst ville ha bort. Symbolen för detta var ett sikte på ett gevär. Sarah Palin har beklagat det som har hänt och tagit bort kartan. Men den finns ändå kvar på internet.

Gabrielle Giffords var inte emot vapen, men hon var för att homosexuella skulle få gifta sig med varandra. Och hon röstade för president Barack Obamas sjukvårdsreform.

Detta är inte ett politiskt dåd utan ett vansinnesdåd. Det går att utläsa av de förvirrade ord och de klipp mördaren har lämnat efter sig. Han trodde själv att det skulle bli hans sista dag.

9 kommentarer:

 1. "Detta är inte ett politiskt dåd utan ett vansinnesdåd. Det går att utläsa av de förvirrade ord och de klipp mördaren har lämnat efter sig. Han trodde själv att det skulle bli hans sista dag."

  Läser man dagens tidningar, som t ex DN, så verkar gärningsmannen ha varit starkt kritisk mot regeringen, t ex? Bedömningen att han dessutom hade medhjälpare gör att dessa dessutom nu jagas över hela USA. Så vad grundar du ditt uttalande på? Varför är detta "bara" ett vansinnesdåd medan du knappast haft den åsikten kring det som hände i Stockholm?

  SvaraRadera
 2. Magda: Tro inte på allt du läser i svenska medier. Granska själv! Det som hände i Stockholm? Du menar självmordsbombaren? Skulle jag tycka att han också var vansinnig? Naturligtvis var han det, religiöst vansinnig. Och dessutom var hans fru indragen i samma sfär. Tillsammans presenterade dom något som liknade folie à deux har jag tidigare konstaterat:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/01/sjalvmordsbombaren-taimour-tranades-i.html

  Jag skriver dessutom inte att det är "bara" ett vansinnesdåd. Men sådana är svåra att skydda sig emot. Visst är det så.

  Du kan också studera min senaste artikel på Newsmill:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/03/medvetna-kvinnor-skulle-inte-till-ta-sina-m-n-att-bli-sj-lvmordsbombare

  SvaraRadera
 3. Magda igen: Eller du kan läsa detta:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/01/kan-man-lita-pa-en-terrorhustru.html

  eller detta:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/01/interaktiv-sakerhet-i-varberg.html

  Att Jared i USA eventuellt har haft medhjälpare betyder inte att han inte var knäpp. Tycker du att Hitler var vid sina sinnens fulla bruk för att han hade medhjälpare?

  SvaraRadera
 4. PRESSTV:
  "Congresswoman shot, 6 killed in Arizona" [http://www.presstv.ir/detail/159265.html]
  Sedan kommer kommentarerna...., man baxnar!

  Jewish Congresswoman shot dead, but why?
  1/9/2011 8:05:55 AM
  She was a Zionist Jewish Congresswoman. I wonder why he killed her. Was is due to their controll of American society? Or something else.... Was is act of terrorism? If he was Muslim YES, but because he is an American Christian, it is not called act of Terrorism.
  Like 7 | Dislike 0 |
  prairiedog
  1/9/2011 12:40:47 AM
  I bet the shooter is one of those good Christians I have heard about.
  Like 34 | Dislike 11 |

  Enligt min uppfattning PressTV pysslar med hets mot västpolitiken och västliga kulturen.

  Deras reportage om orättvisor i väst är många, men INTE ETT ENDA reportage om Iranska förtrycket.
  PressTV är endast HAT propaganda!
  Slutsats blockera kanalens utstrålning för Europa! Yttrandefrihet eller inte.

  SvaraRadera
 5. Jerry: Jag tror inte du ska bry dig så mycket om kommentarerna. Där kan stå vad som helst.

  Men också i Sverige så finns det en vänsterinriktning på press och TV, som bla gav uttryck i att i går kväll så nämndes att Jared gillade Mein Kamp, men inte att han också hade Kommunistiska Manifestet som favoritlitteratur.

  Knäppisar kan vara intelligenta och ha politiska åsikter och ändå ta till bomber. Se Unabombaren, som nu avtjänar livstids fängelse. Han lät inte advokaterna använda hans psykiska tillstånd som försvar.

  Människor går helt enkelt fel där i sitt inre. Det är ett problem. Och de tycker att andra ska vara syndabockar för vad som händer i världen. Inte de själva naturligtvis.

  SvaraRadera
 6. Ann Helena: Tyvärr kommentarerna påverkar tokstollar till den graden att de uppfattar sig inte som knäppisar, och då kan de trots sin intelligens ha politiska åsikter och ta till bomber..

  Se svenska kommentarer på http://kriton.blogspot.com/2011/01/palins-forsta-dodsoffer.html

  SvaraRadera
 7. Jerry: Nämen det där är ju en bloggare, som inte ens har några som läser honom knappt. Kristian biotekniker. Varför är han knäpp menar du? Är det en av de som Säpo borde kolla?

  SvaraRadera
 8. Oj, va´många inlägg du gör. Har inte satt mig in i fallet. Bra att man kan läsa här. Kan inte vara så kul att bli skjuten i skallen. Om jag får välja skulle jag hellre ta en kula i benet. Tänker på Kennedy som dog direkt. Kan man överleva om en kula gått igenom skallen? Leva kan man nog men kan man fungera?

  SvaraRadera
 9. Parnassen Helena: Råkade vakna sedan jag hade gått och lagt mig tidigt så därför skrev jag om honom vid elvatiden på kvällen. Det är något viktigt som har hänt igen. Jävla vansinne att dela upp världen i svart och vitt eller vänster och höger.

  SvaraRadera