lördag 8 januari 2011

Gud skapade världen

Den katolska guden då för det är påven, som säger att Gud ligger bakom också det vetenskapen har kommit fram till: Big Bang.

Och det får han väl tycka. Det är bara synd att han står i spetsen för miljoner andra människor, som ska buga och bocka (niga?) för det budskapet.

Religioner är system, som kan användas som stötta för de svaga. Men när det blir en käpp att jaga på andra med så går det för långt.

Det är lika enkelt att säga att Gud skapade världen, som att den uppstod av sig själv med hjälp av kvantfysik. Vi vet egentligen ingenting om ursprunget, så därför kan vi kalla det vad som helst.

Smart påve det där, som ska få in vetenskapen under kyrkans makt.

3 kommentarer:

 1. Science vs. faith

  http://oi38.tinypic.com/2jbodoy.jpg

  /Davor

  SvaraRadera
 2. Davor: Intressanta schema! Dock kunde ju påven ändra sig efter några hundra år. Det brukar han göra då och då, när det passar, för att behålla makten över sina anhängare.

  SvaraRadera
 3. Ja, de anpassar sig. Jorden är inte längre platt. Även s.k. påven och hans henchmen använder flygplan som färdmedel, och flygplanen flyger ju runt om jorden. Men det är inte något underligt eftersom religion är bara en simpel affärsverksamhet, så de är tvungna att anpassa sig litegrann. Det underliga är att folk så villigt går på bluffen, och är så beredda att pröjsa och finansiera bluffmakarna. Otroligt, eller hur!

  Förklaringen till fenomenet fick jag när jag läste om true-believer syndrome. Det var aha upplevelse. Visst handlar det om psykisk störning. Det kan inte vara något annat.

  http://www.skepdic.com/truebeliever.html

  mvh, Davor

  SvaraRadera