måndag 10 januari 2011

Ett rasistiskt dåd?

Nu spekuleras det i att Gabrielle Giffords sköts av en rasist. Ja Jared Loughner sköt en vit kvinna och är själv vit man. Det måste ju kopplas till rasism. Kvinnor är väl en egen ras?

Helt klart är att det var en kvinna och två män, som förhindrade att blodbadet fortsatte. Kvinnan slet det nya magasin, som skytten skulle ladda om med ur händerna på honom och de båda männen fick bort den halvautomatiska pistol han hade med sig.

Kvinnan, som heter Patrica Maisch är 61 år och hon menar att hon inte gjorde så mycket. Det är männen som ska hyllas.

Kanske hade han annars dödat fler och sedan skjutit sig själv. Det mönstret framträder på hans egna sidor på internet, där han säger farväl.

Både höger- och vänstermänniskor som befinner sig på den yttersta kanten är totalt utom sig själva, omänskliga och vansinniga. Det var det jag senast skrev om på Newsmill: att dessa människor har ställt sig själva utanför mänskligheten och gjort sig omänskliga.

En förmåga, som enbart människor har. Djur kan det inte.

6 kommentarer:

 1. Spindlar bara spinner sitt nät. Programmerade till det. Människor kan tänka ut ett mönster och sen skapa det. Kan göra ritningar och sen bygga hus efter det t ex. Det kan inte djur. Nej, det var inte ett rasisistikt dåd. Vit skjuter vit.

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Men vissa vill göra om det till en konspiration av de onda krafterna. Enskilda människor kan gå åt pipsvängen med sina knäppa idéer. De är kriminella och använder det de anser sig veta om världen, som förevändning att ta död på så många som möjligt. Jävla galningar. Och han hade alltså ingen medhjälpare utan det var taxichaffisen, som hade fångats på bild. Han hade inte fått betalt för sin körning av denne skjutgalning.

  SvaraRadera
 3. Mördaren har ju uttryckt beundran för de båda antisemitiska vänsterideologierna nazism och kommunism och Gabrielle är av judisk börd, så helt långsökt är inte kopplingen även om jag personligen tror att den på sin höjd är en delförklaring till dådet. I vilket fall så är det en betydligt rimligare förklaring än medievänsterns opportunistiska försök att smeta skulden på sina främsta hatobjekt Sarah Palin och den pacifistiska Tea Party-rörelsen. Det är i mina ögon fullständigt avskyvärt och totalt osmakligt att utnyttja en sådan här tragisk händelse i politiska syften.

  SvaraRadera
 4. Patrik: Va nazism som vänsterideologi? Det menar du väl inte?

  SvaraRadera
 5. Att staten ska ha total kontroll över produktionen är vänsterideologiskt tänkande. Nazisterna låter ägarna få behålla sina företag vilket placerar nazismen en aning till höger om kommunismen där företagen konfiskeras av staten, men båda befinner sig långt ut på vänsterkanten.
  (nazism=nationalsocialism, kommunism=internationalsocialism)

  SvaraRadera
 6. Patrik: Visserligen möts galningarna på ytterkanterna om man viker ihop strecket och ser det som en cirkel och då förblir alla i mitten längst fram, vilket jag tycker är trevligt. Men att betrakta nazism som en vänsterideologi är lite väl underligt. Nazisterna var klart uttalade antimarxister, marxismen, som enligt dem, var grundbulten i den förhatliga av dom så kallade judiska bolsjevismen. Dom menade att första världskriget var en judisk/kommunistisk konspiration för att förödmjuka Tyskland. Du kan nog inte bara tolka orden, utan måste se vad som döljer sig bakom dem.

  SvaraRadera