torsdag 13 januari 2011

En normal muslim

Det säger både hustrun och exhustrun om en av de fyra terroristmisstänkta som har omhäktats i dag i Stockholm.

De går båda i god för honom och därmed indirekt sig själva. Han är en vanlig omtänksam pappa, som gillar att plocka kantareller.

Frun tillbringade en månad i Tunisien för att hon inte gillar den svenska snön. Ja tänk den som ändå hade råd att vara borta en månad från den här vintern. Men frun har förstås inte gjort något mystiskt i Tunisien. Nä hon gillar bara värme och sol och längtade efter släkten.

Sedan är det en annan sak att ingen av kvinnorna visste vilka han umgicks med, som var män. Detta beroende på att man inte umgås över könsgränserna inom islam. Han kan ju ha stött på dåliga människor. Men för det är inte han dålig. Han är oskyldig.

Dock så omhäktades denne gode man i dag. Det är alltså den av de terrormisstänkta som inte åkte med till Köpenhamn för att eventuellt spränga Jyllands-Posten i luften.

Alla fyra sitter fortsatt i häkte. De tre andra i Danmark. Utredningarna mot de fyra bedrivs parallellt i de båda länderna.

Här har ni namnen på alla de häktade.

12 kommentarer:

 1. Citat ur http://ulmerkotten.blogspot.com;
  "..muslimerna och integration. Grejen är ju den att det inte alls handlar om integration. I det svenska samhället finns inte islam, och därför handlar det snarare om att skapa en parallell värld för muslimer och inte att integrera dessa i det svenska samhället. Alltså, acceptans för den muslimska religionen att finnas och existera i det svenska samhället är ämnet och inte att integreras. Man accepterar muslimska friskolor, byggandet av moskéer, muslimers matvanor, segregation, kvinnosyn, o.s.v. Man vill alltså inte integrera utan skapa ett land där alla lever i ett lyckligt samförstånd med acceptans för varandra.
  Nu visar ju historien att ju fler olika befolkningsgrupper ett samhälle har, och ju fler religioner som finns, ju större är risken för konflikter."

  – Han är en normal muslim, säger Sahbi Zaloutis fru.

  I muslimska länder kan han klassas som normal muslim...

  SvaraRadera
 2. Varje vecka avgår 5-7 fullastade plan från Sverige till Irak. Fullastade med stolta "svenskar", nyblivna innehavare av PUT och all välfärd som Sverige kan erbjuda. Hotet i Irak avtar drastiskt i samma ögonblick som man lyckats lura till sig ett PUT.

  När det "small till" i Libanon för några år sedan visade det sig att ca 10.000 "svenskar" bodde därnere mer eller mindre permanent. Dessa krävde då att Sverige snabbt skulle ordna "hemtransport" och bostäder i Sverige (många hade flyttat tillbaka till Libanon för gott så de hade inte längre några bostäder i Sverige). Enda kontakten var väl olika postanvisningar med bidrag.

  Så förklaringen att de har råd, är att det är billigt att leva i dessa länder och att utbetalningarna inte upphör bara för att de flyttar tillbaks.

  Läs gärna Jessica Axelssons artikel på Newsmill om den homogena japanska kulturen.
  //Pops

  SvaraRadera
 3. Pops: Jo jag har läst hennes artikel och också kommenterat den. Här är kopia på min kommentar #6:

  Tack för artikeln Jessica! Japanerna löser en del av problemen genom att importera arbetskraft. Välutbildade som kan sina saker. En av mina söner är där med sin flickvän och jobbar just nu bägge med att utveckla deras mobiltelefoner. Japanerna har själva inte den kunskapen. De fick var och en bara tre månaders uppehållstillstånd och åkte därför ur landet ett tag. Min son hade inte problem med att komma tillbaka, men med hans flickvän var det värre. Hon blev väldigt mycket intervjuad innan hon blev insläppt igen.

  Det är som du säger ett helt annat sätt att uppföra sig än här i Sverige, men att ta dit människor som behövs av olika anledningar är väl ett bra sätt? Så gör också USA, där min son ännu inte kan jobba. Han kan få företag att vilja anställa honom, men han har inte universitetsutbildning eller har jobbat de tio år med arbete som skulle behövas innan han släpps in i USA. Så där är det ännu strängare.

  SvaraRadera
 4. Jerry: Jo progromer och andra getton har aldrig varit bra genom historien. Jag skrattade i dag åt att snöröjare i Malmö får glåpord och stenar kastade mot sig, för det är så ohyggligt långt ifrån min värld att inte vara tacksam över att någon kommer och plogar eller skottar snö. Man ska väl inte skratta egentligen för roligt är det ju inte.

  Men jag kan förstå att de som bor i Malmö har aldrig räknat med någon snö (klimatnissarna har ju lurat i alla att vintrarna är över för gott) på gatorna så därför kräver de nu att kommunen ska ingripa med kraft mot denna fara från ovan.

  Här på Värmdö är vi mer vana att klara oss själva och ringer inte till kommunen för att klaga när det inte finns några plogar ute. Vi betalar nämligen plogningen och den som kör traktorn själva inom vårt eget område. Plus att vi får skotta våra tomter på egen hand eller betala för dem. Plus området utanför. Men som sagt det är olika uppfostran av människor beroende på var de bor.

  SvaraRadera
 5. Ja, han måste ju prata strunt. Den enkla sanningen är att muslimerna HAR ett kollektivt ansvar och därmed skuld för terrorismen. Vilket gång på gång visar sig. Gilla-olika-kult-ideologin ligger i ruiner, men det kan inte politikerna säga rent ut. De är strukturellt nödsakade att ljuga och svamla och hyckla. Sådan är dUmokratin.

  Visst är vi alla människor. Det är inget fel på muslimer i sig. Men de sitter likafullt ohjälpligt fast i en kollektiv struktur, en kultur, en etnicitet (vars markör är religionen), och det bara funkar inte.

  Huntingdon har rätt. Clash of the civilisations. Det är vad det handlar om. Det inser det svenska folket. Muslimerna också. Allihop! Och tiger. Försiktigtvis.

  Men förklara en sån enkel sak för en helt vanlig superkorkad, halvt ihjälpriviligierad svensk chefredaktör. Hur har vi det på Jyllandsposten? Det är nog säkrast att vara Feg & Dumanist.

  - Peter Ingestad, radikalkonservativ

  SvaraRadera
 6. Peter: Du menar det här http://en.wikipedia.org/wiki/The_Clash_of_Civilizations

  Felet på det upplägget är att man ser folken som indelade i överstatliga delar. Det blir inte rätt. Människor funkar inte som robotar. Ett litet fåtal gör det och blir engagerade på ytterkanterna i politiken.

  SvaraRadera
 7. Har du set denna video?
  Tre saker om Islam; http://www.youtube.com/watch?v=RzAE5Ui4yPA

  SvaraRadera
 8. Jerry: Jo nu har jag sett den... jag gillar som du vet inga religioner vare sig de heter kommunism eller fascism eller jehovas vittnen eller islam. Och senast nu idag har jag beslagit en kvinna på Newsmill med att ljuga i en kommentar under min senaste artikel. Så detta sätt att uppföra sig är utbrett i världen. Tyvärr.

  SvaraRadera
 9. Det häpnadsväckande är att många muslimer/kristna/judar som jag har kommenterat och ifrågasatt deras teser, kontrar på ett sådant vis som tyder att jag måste vara religiös i deras ögon.
  De anar inte att jag är en övertygad ateist.
  Som ateist det är lätt att ta ämnet religion – speciellt islam som ÄR ett hot mot demokratin.

  Det är nämligen ENDAST islam som ÄR ett hot mot västerländsk demokrati.

  Det som skrämmer mig är att folk tar inte lerdom från historier böckerna.

  På trettiotalet har det sagts om NZ nationalsocialism, att det är endast några få galningar som följer Nazi ideologin, så man behöver inte oroa sig....

  Idag säger man att islamister är endast några få muslimska galningar, så man behöver inte oroa sig....

  Man skall inte straffa islam för några fanatiker... http://www.youtube.com/watch?v=E2EnUah-usU!

  Vi lever i en tid där Nostradamus profetior tas allvarligare än Islams strävan för Shariastyrd värld.

  Men vi skall se till att detta inte blir verklighet, genom att upplysa alla och avslöja sanna ansiktet av islam.

  SvaraRadera
 10. Jerry: Jag uppfattar det som att du verkligen tror på det där... och du kommer alldeles säkert att få möta "den sanna ansiktet av islam", för det man tror på drar man alldeles säkert till sig. Själv tror jag på en bättre framtid för oss alla. Det är roligare ;) Jag lovar...

  SvaraRadera
 11. Jag är fullt medveten att jag står i blåsväder - se min avatar.

  Jag tror också på en bättre framtid för oss alla, men för ögonblicket så faller islam skuggan över en bättre framtid. Så var det på trettiotalet med nazisterna, men vi lyckades ändå komma ur den mörka epoken. Det skall vi göra igen.

  Jag är en OPTIMIST, men även en realist.

  SvaraRadera
 12. Jerry: Tro på dominoeffekten likväl, först trillar en sen trillar alla.. ;) ha en god lördagkväll! Det tänker jag ha!

  SvaraRadera