torsdag 11 november 2010

Världskonspiration mot miljonär

Denna bisarra historia går genom världspressen. Jazzpianisten, kompositören och miljonären Roger Davidson lurades av ett par: Vickram Bedi och Helga Ingvarsdottir att hans dator - där hans musik fanns - var invaderad av ett livsfarligt virus.

Bedi spårade viruset till en avlägsen by i Honduras och hans farbror, som han påstod var en medlem av den indiska militären, flög dit för att få tag i hårddisken. Bakom hela konspirationen låg polska präster och den katolska organisationen Opus Dei, som ville åt amerikanska regeringen.

Roger Davidson lurades att betala, inte bara för skydd i datorn, utan också för fysiskt beskydd. Från 2004 fram till oktober i år hade han blivit avlurad omkring 40 miljoner kronor.

Roger Davidson måtte inte ha läst Da Vincikoden och om han hade gjort det så trodde han väl att Dan Brown hade hittat en verklig historia.

Eller också hade denne miljonär sett för mycket på Hollywoodfilmer om konspirationer. Men i USA går det att tro på allt möjligt. Liksom i Europa. Olika konspirationsteorier kommer förmodligen alltid att åtfölja mänskligheten.

2 kommentarer:

  1. Ibland får man en känsla av att vi VILL bli lurade.

    SvaraRadera
  2. Gubben: Jo visst är det enklare att tro på konspirationer än att genomskåda vad som händer. Och se att vi människor inte alltid vet vad vi håller på med. Konspirationer bygger på synen att vissa vet allt och har all makt. Alltså att vi inte är jämställda som människorr. Det här fallet kanske är extra tragiskt. Kan handla om demens tex, för då tror de sjuka lätt att folk är ute efter dem.

    Han ser så snäll ut på sin hemsida. Född 1952 med en fransk mor och amerikansk far.

    http://www.rogerdavidsonmusic.net/

    SvaraRadera