fredag 26 november 2010

Kriminella män är dumma

Eller åtminstone mindre intelligenta än de som inte begår brott.

Det har Karolinska Institutet nu bevisat med en stor undersökning med nästan 50 000 män.

Undrar hur det är med kriminella kvinnor? Varför var inte de med i studien? Och att brottslingar är dumma har väl alltid framgått. De har lägre IQ. Förmodligen också lägre SQ och EQ. Dessa tre intelligenser, den mentala, sociala och emotionella behövs i livet.

Bovar tror aldrig att de ska åka fast, för de tror alltid att andra är lika dumma som de själva.

Karolinska Institutet har tidigare bevisat att brottslingar ofta har ADHD och också att de inte har fått hjälp med dyslexi i skolan.

5 kommentarer:

 1. Brottslingar genererar företagsamhet. Om inte dom fanns skulle alla inom det juridiska fältet bli arbetslösa.

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Jo och tänk vad fattiga sådana som Silbersky, Bodström och Borgström skulle bli då.

  SvaraRadera
 3. Nja, det enda studien visar är väl att de brottslingar som åker fast är dummma ? De brottslingar som inte har åkt fast har man ju, per definition, inte kunnat mäta IQ på.
  Med andra ord en total icke-nyhet:korkade tjuvar åker fast oftare än icke korkade tjuvar. Någon som blir förvånad av detta ?

  SvaraRadera
 4. Ulf: Helt rätt. Men inte riktigt. Man har alltså jämfört med vanlig icke-kriminella, men visst har vi vetat länge att brottslingar är dumma. Tänker på Jay Leno som roade sig med att läsa om dumma brottslingar, som beskrevs i tidningar i USA. Problemet kan också vara att Kling och Klang inte heller alltid är så intelligenta. Men nu har alltså vetenskapen bevisat det där om brottslingar. Visst. Karolinska Institutet. Skattepengar väl?

  SvaraRadera
 5. Ulf: Lustigt nog såg jag nyss ett program om ett par bovar, som båda hade 150 i IQ och var med i Mensa, men de sitter nu båda i fängelse. I USA på livstid för mord. Och kvinnan i fallet sa att hon nog hade en EQ på 14 eller så när brottet begicks.

  SvaraRadera