tisdag 2 november 2010

Mona Sahlin lät sig bjudas på Stockholm Open

Mona Sahlin gick hårt åt moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten och dömde ut hennes agerande i förra veckan, men lät sig själv bjudas på Stockholm Open. Hon syntes på matcherna med gratisbiljetter tillsammans med sonen Gustav Sahlin.

Den 21 oktober och den 24 oktober satt de och såg bland annat Roger Federer mot Taylor Dent. Stockholm Open pågick från tisdag den 19 oktober till söndag den 24 oktober. Även söndagen den 24 oktober satt Mona Sahlin och tittade på dubbelfinalen mellan Eric Butorac/Jean Julien Rojer och Johan Brunström/Jarkko Nieminen.

Biljetterna per person och dag kostade 750 kronor. Och Mona Sahlin tog emot två fribiljetter per dag till samtliga sex dagar. Värdet var 1 500 kronor per dag.

Det sammanlagda värdet blir 9 000 kronor. Nästan det dubbla värdet av Porschedagen som skatteverkscheferna fälldes för. Mona Sahlin kanske inte ska kasta sten i glashus.

Sonen Gustav 21 år, som följde med på detta gratisjippo med sin mamma är född en dag innan min yngste son, så vi borde ha varit på BB i Nacka samtidigt. Men jag såg henne aldrig där. Hon hade naturligtvis enskilt rum. Jag har alltid legat på fyrbäddsrum. Det är skillnad på folk och folk från vaggan till graven. Ack ja. Mutad hela livet vilket öde.

Och eftersom alla medier exploderade med denna nyhet, så utreds nu mutbrottet officiellt. Överåklagare Gunnar Stetler leder utredningen. Någon som tror att hon blir fälld?

6 kommentarer:

 1. En sossa som hycklar, kan det verkligen vara möjligt? Jag tycker nog att man kan göra en lite mer välvillig tolkning i det här fallet. Eftersom hon kommer att tvingas avgå som partiledare vid nästa kongress, så är det säkert så att hon siktar på att bli idrottsminister om socialisterna skulle råka komma till makten någon gång i framtiden. Det är bara därför hon så ofta syns till på idrottsevenemang, i utbildningssyfte alltså. Ja så måste det vara.

  SvaraRadera
 2. Patrik: Visst Patrik och naturligtvis tog hon semester då från jobbet när hon tittade på tennis för Mona är så ärlig. Eller hon kanske var föräldraledig?

  SvaraRadera
 3. Detta att bli bjuden och tacka ja är naturligtvis inte unikt för Mona Sahlin det tillhör det högre ståndets privilegier (läs politiker) att själva besluta vad som är rätt eller fel. De har alla för länge sedan tappat allt fotfäste i verkligheten. Partitillhörighet irrelevant. Jag minns väl hur riksdagslemaöter som var sjukskrivna eller barnlediga gick in och anmälde sig friska under Riksdagens uppehåll, över jul eller hela sommaren. De fick högre ersättning naturligtvis då! Den debatten dog självklart, i vanlig ordning, snabbt ut. Den gången var merparten av politikerna från den borgliga kanten så de kan allt de också!
  Ingen av politikerna hade gjort något fel trots att de var i en situation som ett ytterst fåtal svenska medborgare är eller var i.
  Det märkliga är att jag som anställd i ett privat multinationellt företag enligt både skatteregler och företagets etiska policy absolut inte har rätt att ta emot erbjudanden lika det som Mona Sahlin tog emot.
  Det räknas inom företaget som muta och enligt skattereglerna så är det beskattningsbart. Undrar om politikerna skattar för förmånerna?

  Bengt Johansson

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentaren Bengt! Det var det jag visste att det var skillnad på folk och folk! Och det är klart att dom inte skattar för förmånerna. Då skulle dom ju inte tillhöra det nya frälset. Ha riktigt god kväll och natt. I morgon är det nya friska tag.

  SvaraRadera
 5. Inte bara de som var sjuka blev friska på loven utan även de riksdagsmän som var tjänstlediga från sina lärartjänster anmälde sig till tjänstgöring på sina sommarstängda skolor och kvitterade ut dubbla löner. Bl a Lena Hjelm- Wallen behövde lite sommarlovsförstärkning av lönen på -80-talet. Det kanske förekommer fortfarande?
  //Pops

  SvaraRadera
 6. Ja, herrenågon. Vad säger man.

  Mona Sahlin har gjort sig omöjlig efter detta självmål. Hon håller inte måttet. Om sossarna överhuvud taget är intresserade av regeringsmakten, vilket vid det här laget börjar bli uppenbart, måste man ju byta ut henne; det är vid det här laget uppenbart och står i eldskrift över hela himmelen.

  Inte för atthonlätsig bjudas,detärenskitsak, utan för att hon HYCKLAR & är du mi huvudet.

  Intelligence!

  -M v h,
  Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera