onsdag 3 november 2010

En skvallerbok om kungen

Denna bok kommer att stjäla all uppmärksamhet i morgon, när kungen har pressträff om älgjakten och om vi köper ett ex av den värsta kvällsblaskan kan vi läsa om detta redan i dag. Sägs det.

Jag måste säga att jag begriper inte riktigt intresset för sånt. Men jag kan förstå författarna, som vill tjäna storkovan, liksom förlaget.

Kungen är liksom resten av oss medborgare inte världens snövitaste helgon. Och alla har vi väl något, som skulle kunna grävas fram och skvallras om.

Men kommer det här då att resultera i att kungen måste avgå? Nä det tror jag inte. Kungahuset står inte eller faller med en skvallrig bok.

Och numera är kungahuset släkt med alla oss andra genom den nya prinsen Daniel. Han som är släkt med min barndomskompis som kommer från Hälsingland.

En sak är säker: alla vill tjäna pengar på kungen hur snaskigt det än blir. Trist.

15 kommentarer:

 1. Och gad är det som sägernatt detta är är skvaller?Och varför ska inte Kungen granskas?Jag vet att detta inte är den skvallerbokdu så gärna vill att det ska vara...det är en bok som är byggd på fakta....tjejer somhar upplevt detta har berättat...Camilla Henemark som dessutom inte vågar stå för att hon visst varit med om detta att hon inte har haft nån kontakt med författarna Ljuger,jag träffade henne personligen på en fest hemma hos huvud författaren....

  SvaraRadera
 2. Anonym: Okej berätta vad du heter så kan vi börja diskutera... att granska kungahuset är en sak, men att skriva en bok byggd på gangsterhistorier är något annat.

  SvaraRadera
 3. Camilla Henemark och kungen? Eller vad försöker Anonym berätta?

  Sen tycker jag boken verkar seriös. Ska bli intressant att läsa vad de kommer fram till. Har fått den uppfattningen att de har på fötterna.

  SvaraRadera
 4. Jerry: Om du trycker på de blå bokstäverna där uppe (alla vill tjäna pengar) så kommer du till Snaskposten, som publicerar bla detta utdrag ur boken:

  ”Kungen visade ibland att han tycktes ha förälskat sig som en skolgrabb och vid ett tillfälle pratade de om att rymma i väg tillsammans till en avlägsen exotisk ö i stil med
  Marlon Brandos Tetiaroa i Franska Polynesien där de skulle livnära sig på kokosnötter”, skriver författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer.

  Visst är det mycket seriöst och väl belagt. Snaskig skvallerbok är mitt intryck hitills åtminstone. Och att alla är ute efter att tjäna storkovan.

  SvaraRadera
 5. Klart det handlar om pengar. Men en statschef måste också kunna granskas, eller hur. Vi är ju med och avlönar honom via skatten. Dessutom har jag hört både det ena och det andra. Men inget jag vill gå ut med. Måste säga att Lind & co har fått massiv PR inför boken. Guldläge för en förläggare. Expressen har publicerat i flera dagar. Så ska en slipsten dras. All PR är bra PR. Även den dåliga m a o.

  SvaraRadera
 6. Helena: Här pekas älskarinnan ut i klartext av en tidning norrut. Kan de möjligen ha som syfte att komma åt kungen. Nä det har de väl inte?


  http://www.vk.se/Article.jsp?article=391508

  Och här kan ni läsa om densamma:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/09/camilla-henemark-har-lang-vag-kvar.html

  SvaraRadera
 7. Och här kan alla ni skvallersugna läsa skandalblaskan, som förnekar att det är rätt älskarinna. Visst är det ett underbart land vi lever i!

  http://www.newzglobe.com/sv/blog/bernt/nej-det-var-inte-henemark

  SvaraRadera
 8. Vilket märkligt land vi lever i! Sosseland utan ryggrad. Första paragrafen i programmet är att monarkin ska bort - men den är ändå kvar. Märkligt! Varför inte ta bort paragrafen och uppdatera sig lite. Eller, varför inte ta bort kungahuset och vara lite konsekvent för en gångs skull. Nej. Nej. Nej. Det ska hymlas och ställas in.

  Henermark av alla! Kan det vara möjligt? Är det därför hon varit så under isen kan man undra.

  SvaraRadera
 9. Helena: Hon själv är inte källan i boken uppger en av tidningarna ovan och hon har lovat sin advokat att inte säga något... visst är hon obalanserad och har alla möjliga krämpor, men om det här tror jag vad jag vill. Och hennes kompis är ju redan också beskylld för att ha varit älskarinna. Vilka fler blir det? Proppen är ur så vad som helst är möjligt som jag ser det. Usch vilket jävla äckligt upplägg. Men bokförlaget hoppas på en stämning! Det säger väl allt.

  SvaraRadera
 10. Le roi est nu!

  http://michaeljournal.org/images/Parizeau.gif

  SvaraRadera
 11. Vad skulle hända om alla tidningar skrev om kungen och hans bravader. Att proppen gick ur åt det hållet. Måste han avgå då? Det sker saker som inte media skriver om. Helt klart. Om det blir ett åtal kan man få läsa domen. Ingen rök utan eld.

  SvaraRadera
 12. Helena: Jodå det finns rök utan eld. Senast så orsakade sådan rök att bilar körde in i varandra på motorvägen i Skåne. Det var vårt kära försvar som övade. De försäkrade att röken inte var farlig att inandas. :) Själv har jag övat utrymning på DN och där använde brandförsvaret samma sorts rök.

  http://hd.se/helsingborg/2010/10/28/ingen-ersattning-fran-forsvaret/

  SvaraRadera
 13. Och så passar forskare på att granska kungens mat- och dryckesvanor ur kulturella perspektiv. Är han inte kanske tillräckligt multikulti? Eller dricker han för mycket av starka varor?

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201011/03/20101103111911_Realtid405/20101103111911_Realtid405.dbp.asp

  SvaraRadera
 14. Det är väl möjligt att kungen precis som så många andra karlar har knullat runt lite men vem bryr sig.
  Det finns riktiga problem i världen som verkligen har betydelse för oss alla.
  De som givit ut boken verar bara vara pengakåta uppmärksamhetstörstande narcissister.
  Gäsp!

  SvaraRadera
 15. Anonym: Feminister vädrar säkert morgonluft... finns många växlar att dra.

  SvaraRadera