söndag 28 november 2010

22-åringen som mördades är från Uppsala

Den 22-åring som sköts på Kungsholmen i Stockholm i en bil var från Uppsala. En 17-åring är begärd häktad för mordet, som skedde på gatan.

Den 22-årige mördade mannen, blev frikänd för ett knivdåd mot den 17-åriges bror för två år sedan i Göteborg.

Då råkade brodern få en morakniv i magen. Han avled efter en vecka på sjukhus. Den nu 17-årige ynglingen blev aldrig sig själv efter detta enligt omgivningen.

Det har också funnits svårigheter i familjen och 17-åringen startade med kampsport. Han är storvuxen och sågs gå omkring med en flaska som han halsade ur, pratande med sig själv efter att han skjutit 22-åringen i bilen på Kungsholmen.

Den knivskurne brodern hette Zollfikhar "Zozo" Khalil och var 17 år gammal när han dog i februari 2008.

Den nu 17-årige brodern häktades i dag söndag på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Dådet misstänks vara hämnd. Den 17-årige misstänkte är från Göteborgstrakten. Han är tidigare ostraffad.

6 kommentarer:

 1. Tänk att få en kviv i magen. Nä, man kan nog inte bli sig lik efter det. En kniv rakt i inälvorna. En kniv rakt i solar plexus.

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Jo träffar det illa så är det kört, fast det var konstigt att han levde en hel vecka efter detta.

  SvaraRadera
 3. Det känns enormt sorgligt. "En lek som går överstyr". Undrar hur man skulle reagerat som tonåring när det är så tydligt att personen är skyldig och så frikänns han. Man har ju verkligen svikits av rättsväsendet. Jag kan faktiskt förstå beslutet att själv ta saken i egna händer och straffar personen. Medborgar garde och egen rättvisa är aldrig rätt - men kan man verkligen känna att det är rätt när personen frikänns i brist på bevis heller när alla "vet" att han är den skyldige?

  SvaraRadera
 4. Trollan: Nä man kan inte begripa att någon mördar. För mig är det fullständigt oförlåtligt. Och jag tror inte det var alldeles begripligt att han var skyldig då för två år sedan. Att det kunde ha varit av våda. Uppsåtet fanns där inte. Men till saken hör att den nu dödade 22-åringen hade ett alldeles svenskt namn (eller möjligen judiskt). Kan det ha spelat in då får två år sedan? För att domstolen skulle tycka att han var mer trovärdig? Det verkade som om den 17-årige brodern hade stämt träff för att prata om saken eftersom den 22-årige satt ensam i bilen på Kungsholmen. Dessutom i baksätet. Men mer få vi kanske veta när det blir rättegång.

  SvaraRadera
 5. Begripligt är det - däremot inte rätt. Ingen har alltså straffats för hans brors död. Oavsett om det var med uppsåt eller inte så verkar det varit 22-åringen kniv.

  Så den här killen får sin bror dödad och hela hans liv slås i spillror. Vart ska man kanalisera den ilska han känner? Att det blir 22-åringen är inte så konstigt. Vilket stöd har familjen fått efter händelsen månntro ?

  SvaraRadera
 6. Trollan: Ja herregud tänk om dom inte har fått något stöd. Då förstår jag ju verkligen att de måste ta lagen i sina egna händer! Sic!

  Nä, han hade sagt till släkten att han skulle åka till Danmark, så han dolde allt för dom. Dom är förtvivlade över vad han har gjort.

  SvaraRadera